KCK Soruşturmasında 34 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

KCK Soruşturmasında 34 Tutuklama

KCK Soruşturmasında 34 Tutuklama

Tutuklanan 34 kişiden 33'ü avukat. Eski milletvekili Mahmut Alınak'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi serbest bırakıldı.

26.11.2011 14:57

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK'ya yönelik operasyon kapsamında mahkemeye sevk edilen 43 şüpheliden 34'ü tutuklandı. 9 şüpheli ise serbest bırakıldı. Serbest bırakılanların arasında eski DEP milletvekili Mahmut Alınak'ta var. Mahkeme tarafından serbest bırakılanlara yurtdışı çıkış yasağı konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında dün sabah, 46 şüpheli Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesine getirildi. 42'si avukat 46 kişinin sorguları dün akşam saatlerinde tamamlandı. 17 savcı tarafından sorguları gerçekleştirilen 46 şüpheliden 41'i avukat, 43 kişi tutuklama istemi mahkemeye sevk edildi.Mahkemeye sevk edilenlerin arasında eski DEP milletvekili Mahmut Alınak da yer aldı. Şüphelilerden avukat İrfan Dündar ile birlikte 3 kişi ise serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 43 kişi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Bugün sabah saat 11.00'e kadar süren mahkeme sorgusunun ardından 43 şüpheliden 34'ü tutuklandı.34 kişiden 33'ü avukat.

SERBEST BIRAKILANLARA YURTDIŞI ÇIKIŞ YASAĞI

9 şüpheli ise serbest bırakıldı. Serbest bırakılanların arasında eski DEP milletvekili Mahmut Alınak'ta var. Mahkeme tarafından serbest bırakılanlara yurtdışı çıkış yasağı konuldu.

7'Sİ TERÖR ÖRGÜTÜ YÖNETİCİĞİLİ SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

Şüphelilerden Cengiz Kapmaz, Cengiz Çiçek, Emrah Emekçi, Faik Özgür Erol, Hadice Korkut, İbrahim Bilmez ve Ömer Güneş 'silahlı terör örgütü yöneticiliği' suçlaması ile tutuklandı.

27'Sİ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

Şüphelilerden Asya Ülker, Aydın Oruç, Bedri Kuran, Cemal Demir, Cemo Tüysüz, Davut Uzunköprü, Doğan Erbaş, Fuat Çoşacak, Hakzan Sadak, Hüseyin Çalışçı, Mehmet Bayraktar, Mehmet Deniz Büyük, Mehmet Nuri Deniz, Mehmet Sani Kızılkaya, Mensur Işık, Mizgin Fırat, Muharrem Şahin, Muhti Öztüzün, Mustafa Özarslan, Osman Çelik, Sabahattin Kaya, Serkan Erbaş, Servet Demir, Şakir Demir, Şaziye Önder, Veysel Besek ile Yaşar Kaya ise 'silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla tutuklandı.

SİYASİ BİR DAVA SAVUNMASI

41'i avukat, 43 kişinin mahkemedeki sorgusunda suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Şüphelilerin bu soruşturmanın siyasi olduğunu belirttiği ve hukuki bir dayanağı olmadığını belirttiği ifade edildi.

Mahkemenin ardından KCK şüphelilerinin avukatları çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Serbest bırakılan şüpheliler ise kendilerini adliye girişinde bekleyen yakınları ile kucaklaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KCK Soruşturmasında 34 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement