KCK Davası Sonrası Avukatlardan Açıklama - Son Dakika
Güncel

KCK Davası Sonrası Avukatlardan Açıklama

KCK Davası Sonrası Avukatlardan Açıklama

KCK terör örgütünün basın komitesine ilişkin 36'sı tutuklu 44 kişi hakkında açılan davada salonu terk eden avukatlar açıklama yaptı.

12.09.2012 15:59  Güncelleme: 15:58

KCK terör örgütünün basın komitesine ilişkin 36'sı tutuklu 44 kişi hakkında açılan davada salonu terk eden avukatlar, mahkemenin duruşmayı ertelemesinin ardından basın açıklaması yaptı.

KCK terör örgütünün basın komitesine ilişkin 36'sı tutuklu 44 kişi hakkında açılan davada salonu terk eden avukatlar açıklama yaptı. Avukat Ercan Kanar, "Biz yasa dinlemeyen, anayasa dinlemeyen, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarını çiğneyen bu 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ni Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet edeceğiz. Bu tür yargıçların görevden alınması gerekir. Yargılama kurallarına uymayan temel hakları ihlal eden, anayasayı ihlal eden yargıçların mahkemelerde görev almaması gerekir" şeklinde konuştu.

Avukat Fırat Epözdemir ise, mahkeme heyetinin reddi hususunda da arkadaşlarla bir toplantı yapıp bu hususta bir karar vereceklerini söyledi. Mahkeme heyetinin tensip kararıyla birlikte beş gün duruşma yapacağını belirttiğini ifade eden Epözdemir, "Bizde hazırlıklarımızı bu beş günlük süreye göre yaptık. Tutuklu müvekkillerin ve ailelerinin tahliye yönünde beklentileri vardı. Ancak kanunlara aykırı bir şekilde mahkeme heyeti tutukluluk halinin dosya üzerinden incelenmesine karar verdi. Bunu kabul etmek mümkün değil. Biz mahkeme heyetini sadece HSYK'ya şikayet etmekle yetinmeyeceğiz. Mahkeme heyetinin reddi hususunda da arkadaşlarla bir toplantı yapıp, bu hususta bir karar vereceğiz" dedi.

Bugün 12 Eylül darbesinin 32. yıl dönümü olduğunu belirten avukat Epözdemir, "Darbe hala devam etmekte. Bu darbelerin fiili olarak sürdüğünü bugün bu mahkeme kararı bir kez daha ortaya koymuştur. Mahkeme bugün vermiş olduğu kararla tarafsız olmadığını ortaya koymuştur" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel KCK Davası Sonrası Avukatlardan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement