Kck Davası Duruşmasında Talepler Alındı - Son Dakika
Güncel

Kck Davası Duruşmasında Talepler Alındı

Kck Davası Duruşmasında Talepler Alındı

İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen KCK davası duruşmasında talepler alındı.

18.07.2012 19:49

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen KCK davası duruşmasında talepler alındı. Mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, sanıkların Kürtçe savunma yapması üzerine, "Savunma yapmak isteyen sanık var ise kürsüye gelsin, savunmasını alalım" dedi. Bunun üzerine sanık kürsüsüne çıkan Mehmet Bayraktar, Kürtçe savunma yaptı.

Mahkeme Başkanı Ekinci, daha sonra sanıkları temsilen bir iki avukatın taleplerini dile getirmesini istedi. Başkan'ın bu isteği ilk etapta avukatlar tarafından kabul edilirken, daha sonra bazı avukatlar bu karara itiraz etti. İtiraz eden avukatlara da taleplerini dile getirmeleri konusunda söz verileceğini belirten Başkan Ekinci, taleplerin yazılı olarak mahkemeye iletildiğini, sözlü olarak da kısa şekilde iletilmesini istedi. Başkan'ın isteği üzerine avukatlar ile başkan arasında yeniden tartışma yaşadı. Tartışmaların uzaması üzerine Başkan Ekinci, "Duruşmayı 17.00'de sonlandıracağım. Nasıl istiyorsanız öyle yapın" dedi. Avukatlar, daha sonra 3 avukatın talepleri sözlü olarak dile getireceğini ifade ettiler.

Talepleri dile getirmek için söz alan avukat Selçuk Kozağaçlı, taleplerini iletirken, Başkan Ekinci araya girerek, "Yazılı olarak talepleriniz bize ulaştı. Kısa tutun" dedi. Bunun üzerine avukat Kozağaçlı, "Duruşmayı çok kötü yönetiyorsunuz. Şu anda söz bende lütfen benimle polemik yapmayın. Savunmamı kesmeyin. Hakkımda şikayette bulunun. Buyurun yerinize oturun" diyerek başkana yanıt verdi.

Kozağaçlı, taleplerini dile getirmeye kısa bir süre devam ettikten sonra duruşmayı ayakta takip eden Başkan Ekinci'ye, "Yerinize oturun" dedi.

Avukat'ın talebine başkan Ekinci, "Oturmak istemiyorum, sanane ya" dedi. Salonda gülüşmelere yol açan Başkan Ekinci'nin yanıtının ardından avukat Kozağaçlı başkana "Jest yapmayın, mimik yapmayın, savunmamı dinleyin" diye çıkıştı.

Taleplerini dile getiren Kozağaçlı, "Tüm sanıkların derhal tahliye edin, sanıkları cezaevine göndermeyin, burada bırakın, biz eşyalarını sonra alırız" dedi. Avukatın bu sözlerine salondaki izleyiciler alkışlarla destek verdi.

Bu sırada Mahkeme Başkanı Ekinci, telefonla fotoğraf çeken bir izleyicinin telefonun alınarak gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

Başkan Ekinci, daha sonra davanın ilk günü duruşma salonunda cep telefonuyla fotoğraf çeken Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'ye atıfta bulunarak, "Avukat bey doğru söylüyor. Çok müsahama gösterdik. Geçtiğimiz gün bir milletvekili duruşma salonda fotoğraf çekerek bir sosyal paylaşım sitesinde yayınlamış" dedi.

Sanık avukatlarının taleplerini dile getirmesinin ardından Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci taleplere ilişkin duruşma savcısının görüşünü sordu. Duruşma Savcısı Ufuk Ermertcan, tutuklu sanıkların tahliye talebinin reddedilmesine karar verilmesini talep etti.

Savcı Ermertcan'ın görüşünü açıklamasının ardından Başkan Ekinci talepleri değerlendirmek üzere 3 saat ara verdiklerini açıkladı. Bu sırada salonda bulunan izleyiciler zılgıtlar ve alkışlar ile mahkemeyi protesto etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kck Davası Duruşmasında Talepler Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement