KCK Ateşle Oynuyor - Son Dakika
Güncel

KCK Ateşle Oynuyor

KCK Ateşle Oynuyor

PKK ve KCK Kürtleri katletmekten zevk alıyor

17.10.2014 14:14

KCK'nın, Kobani olayları sonrası yaşanan gözaltı, tutuklama ve hükümetin gündeme getirdiği yasal düzenlemeleri gerekçe göstererek serhildan çağrısında bulunması tepki çekiyor. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "PKK ve KCK Kürtleri katletmekten zevk alıyor. Kur'an yakıp masumları öldüren PKK ateşle oynuyor" dedi.

KCK'nın, Kobani olayları sonrası yaşanan gözaltı, tutuklama ve hükümetin gündeme getirdiği yasal düzenlemeleri gerekçe göstererek serhildan çağrısında bulunması tepki çekiyor. KCK'nın ateşle oynadığına dikkat çeken vekiller, KCK'nın çağrısının halkta karşılığı olmadığının altını çizdi.

KCK VE PKK KÜRTLERİ KATLETMEKTEN ZEVK ALIYOR

HDP'nin ardından KCK'nın yaptığı 'sokağa çıkın' çağrısına sert tepki gösteren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "Kürtleri PYD Suriye'de, IŞİD Kobani'de, KCK ve PKK'da Türkiye'de katletmekten zevk alıyor. Geçmişten bugüne kadar Kürtlerin haklarını savunduklarını söyleyenler, Kürtlere en büyük zararı veriyorlar, küçük bedenleri katlediyorlar. KCK ve PKK 'ben Kürtler için mücadele ediyorum' demesin. Kürtlere hizmet veren yerler yakıldı, Kürtlerin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim yakıldı." dedi.

KCK ve PKK'nın çözüm sürecini en başından beri provoke ettiklerine dikkat çeken İçten, "Yol kestiler, adam kaçırdılar, haraç aldılar. Bunları Kürtlere yaptılar. Kendi halkalarına bunu yaptılar. Daha önceden halk devletin yaptığı yanlışlardan şikayetçiydi. Şimdi ise durum değişti. Halk PKK ve KCK'nın zulmünden şikayetçi. PKK'nın, KCK'nın zulmünü devlete şikayet ediyorlar." dedi. KCK'nın bölgede başlatmak istediği terör faaliyetlerin bölgede karşılığının olmayacağını söyleyen İçten, "Kur'an'ı yakmalarını bu coğrafyadaki hiç kimse kabul etmez, edemez. Ateşle oynuyorlar. Kobani'yi bahane edip sokağa çağırmasınlar, ateşle oynamasınlar. Yoksa bedelini ağır öderler." diye konuştu.

KOBANİ'YE GİTSİNLER

Birilerinin sokağa çağrı yaparken devletin suskun kalmasını kimsenin beklememesi gerektiğini dile getiren İçten, "Buna gereken cevap verilecek. Kobani'yi bahane edip sokağa çıkmasınlar. Sokağa çıkacaklarına gidip IŞİD'le savaşsınlar. Birilerinin cesareti varsa gitsin IŞİD'e karşı mücadele etsinler." dedi.

ÇATIŞMA İSTİYORLAR

Savaştan ve şiddetten beslenen kesimin yeni olaylar çıkarmak istediklerini belirten AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici de "Savaştan beslenenler Kobani'deki IŞİD saldırılarını bahane ederek yeniden sahneye çıkmak istiyor. Bedel ödeyenler barış isterken, bu işten nemalananlar barış istemiyor. Zaten çözüm sürecini bitirmek için de uzun süredir bahane arıyorlar. Çözüm sürecini sabote etmeye yönelik çok sayıda eylem yaptılar, okulları yakıp, yolları kapattılar. Devletin sürecin devamı için iyi niyetli hareket etmesi bazı kesimler tarafından istismar edildi." diye konuştu.

EYLEMLERDEN ZARARI KÜRT HALKI GÖRÜYOR

Bölgeye yaklaşık iki yıldır barış havasının hakim olduğunu hatırlatan Bilici, bu iklimin bölgenin sosyal barışına ve ekonomisine umut olduğunu, birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştirdiğini dile getirdi. Son günlerde yapılan vandallıkların Kürt halkına zarar verdiğini belirten Bilici, örgütün yeni eylem çağrılarından bir an önce vazgeçmesi gerektiğini bildirdi. Bölgeye en büyük teşvik olan huzurun bazı çevrelerde rahatsızlık oluşturduğunu hatırlatan Bilici, çözüm sürecinin umudunu yaşarken sürecin Kobani'ye yapılan saldırılara kurban edilmemesi gerektiğini kaydetti. Bilici,esnafa, sanatkara ve vatandaşa zarar veren bu tür provokatif eylemlerin son bulması gerektiğini söyledi.

HALK TERÖR DEĞİL, İŞ-AŞ İSTİYOR

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi de yapılan Kobani eylemlerinde şehirlere verilen zararlara tepki gösterdi. Kobani algısı altında yapılan eylemlere halkın tepki göstermesi gerektiğini ifade eden Çelebi, "İlimizi, ilçelerimizi yakan insanlara karşı gerçekten bir tepki vermemiz lazım. Biz yine her şeye rağmen inadına çözüm diyoruz. Ne olursa olsun kardeşliğin devam etmesi lazım. Barış sürecinin kesinlikle devam etmesi lazım." dedi. Türkiye'de 15 milyon Kürt yaşıyorsa bunların 2 milyonunun Türklerle evli olduğunu ifade eden Çelebi, etle tırnak gibi olan iki milletin birbirinden ayrılamayacağını söyledi. Çelebi, bölge halkının artık terör istemediğini, iş ve aş istediğini kaydetti.

Kaynak: Aksam.com.tr

Son Dakika Güncel KCK Ateşle Oynuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement