Kck Ana Dava Dosyası Anayasa Mahkemesi'ne Taşınıyor - Son Dakika
Güncel

Kck Ana Dava Dosyası Anayasa Mahkemesi'ne Taşınıyor

Kck Ana Dava Dosyası Anayasa Mahkemesi\'ne Taşınıyor

Terör örgütü PKK’nın üst yapılanması KCK’ya ilişkin aralarında Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın da bulunduğu 205 sanığın yargılandığı ana dava dosyası Anayasa Mahkemesi’ne gönderildi.

03.12.2014 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin aralarında Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın da bulunduğu 205 sanığın yargılandığı ana dava dosyası Anayasa Mahkemesi'ne gönderildi.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya 16 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Davanın tüm sanıklarını temsil eden avukat Sinan Zincir, 16 Kasım'da görülen duruşmada dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesini talep etmişti. Avukat Zincir, TMK 10 kapsamındaki ve özel yetkili mahkemeleri kapatan düzenlemeyle birlikte bu mahkemelerde süren davaların 'kaldığı yerden devam etmesi' ibaresinin anayasaya aykırı olduğu talebini yineledi.

Taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, dosyanın anayasaya aykırılık iddiasının incelenmesi için Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. Mahkeme, AYM karar verene kadar davanın geri bırakılmasını kararlaştırdı.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 46 sanıklı KCK davası ve KESK'li 56 öğretmen, hemşire ve belediye çalışanının DHKP-C üye ve yöneticisi olmakla suçlandıkları dava dosyalarının "düzenlenen kanunda anayasaya aykırılık olduğu" iddiasına yönelik talepleri ciddi bularak Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesine karar vermişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kck Ana Dava Dosyası Anayasa Mahkemesi'ne Taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement