Kazı Başkanı'ndan Müze Yetkililerine Tepki - Son Dakika
Güncel

Kazı Başkanı'ndan Müze Yetkililerine Tepki

Kazı Başkanı\'ndan Müze Yetkililerine Tepki

Lagina kazı evine hırsız girmesi üzerine Konya'dan gelen kazı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Tırpan, 9 saatlik yoldan geldiğini ancak müze yetkililerinin sayım yapmak için 30 dakikalık yoldan gelemediklerini öne sürdü.

22.11.2011 19:28

Muğla'nın Yatağan İlçesi Turgut Beldesi'ndeki Lagina kazı evine hırsız girmesi üzerine Konya'dan gelen kazı Başkanı Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tırpan, 9 saatlik yoldan geldiğini ancak müze yetkililerinin sayım yapmak için 30 dakikalık yoldan gelemediklerini öne sürüp, saatlerdir kazı alanı önünde beklediğini söyledi.

Prof. Dr. Tırpan, "Bunu yapan kişi burayı biliyor. Çünkü yalnızca benim odama girmiş ve iç çamaşırlarımın olduğu dolabı kurcalamış, çalınan bir şey var mı bilmiyorum" diye konuştu.

Yatağan İlçesi Turgut Beldesi'ndeki Ligana kazı evinde hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine dün (Pazartesi) jandarma ekipleri çalışma başlattı. Kazı evinde yapılan ilk incelemede, giriş kapısı ve içerdeki dört odanın kilidinin kırıldığı ancak herhangi bir şeyin çalınmadığı belirlendi. Olayı öğrenen kazı Başkanı Konya Selçuk Üniversitesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tırpan, bugün kazı alınına geldi. Kazı evindeki envanterin sayımının yapılabilmesi için Muğla Müze Müdürlüğü'nden de yetkililerin gelmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Tırpan, "Ben 9 saatlik yoldan geldim ve 9 saattir kazı evinin önünde bekliyorum, ancak müze yetkilileri 30 dakikalık yolu bir türlü gelemedi. İçerde sayım yapılması gerekiyor ve yetkili gelmediği için yapamıyoruz." diye tepki gösterdi.

Hırsız ya da hırsızların kazı evini bilen kişiler olduğunu savunan Tırpan, "Buraya giren her kimse binayı ve bizi çok iyi tanıyor olmalı. Çünkü diğer görevli arkadaşlarımızın odalarına girmeyip yalnızca benim odama girilmiş. İç çamaşırlarımın bulunduğu çekmece ortalığa saçılmış. Jandarma ile kazı evine giren asistanım içerde depo kapısı dahil birçok kapının kilidinin kırıldığını söyledi." diye konuştu.

Müze yetkililerinin gelmesiyle yapılacak olan sayımın ardından kazı evinden çalınan bir şey olup olmadığı kesinleşecek. Öte yandan jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazı Başkanı'ndan Müze Yetkililerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement