Kazayı Protesto İçin Karayolunu Trafiğe Kapattılar - Son Dakika
Güncel

Kazayı Protesto İçin Karayolunu Trafiğe Kapattılar

Kazayı Protesto İçin Karayolunu Trafiğe Kapattılar

Çatalzeytin'de vatandaşlar, 10 yaşındaki çocuğun öldüğü kazanın yaşandığı karayolunu yaklaşık yarım saat trafiğe kapattı.

25.08.2012 11:21

Çatalzeytin'de vatandaşlar, 10 yaşındaki çocuğun öldüğü kazanın yaşandığı karayolunu yaklaşık yarım saat trafiğe kapattı.

Atatürk Bulvarı'nda 5 gün önce meydana gelen trafik kazasında 10 yaşındaki çocuğun yaşamını yitirmesine tepki gösteren vatandaşlar, yolu trafiğe kapattı.

Polis ekiplerinin uyarısı üzerine vatandaşlar, yaklaşık 30 dakika süren eyleme basın açıklamasının ardından son verdi.

Kazada yaşamını yitiren Samet Can Özdemir'in babası Şenol Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü acıların en büyüğünü yaşadıklarını söyledi.

Yetkililerden orta refüjdeki ağaçlık alanın yeniden düzenlenmesini istediklerini belirten Özdemir, "Ağaç diplerinin budanmasını, görüş mesafenin açılmasını ve yol boyunca aydınlatma çalışması yapılmasını istiyoruz. Ayrıca araçların hız yapmasını önleyecek çalışmanın da yapılmasını talep ediyoruz. Herkesin çocuğu var. Bugün bizim başımıza geldi. Yarın bir başkasının ocağına ateş düşebilir. Başka canlar yanmadan yetkililerin bu konuya çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

-Vatandaşlar yolu trafiğe kapattı-

Yolu trafiğe kapatan grup, aynı yol üzerinde yaklaşık 1.5 ay önce başka bir kazanın meydana geldiğini ve ölümle sonuçlandığı anımsatarak, yoldaki tehlikeye dikkat çekmek amacıyla yolu trafiğe kapattıklarını belirtti.

Grup adına açıklama yapan Fatih İnce ise amaçlarının yolun daha güvenli hale getirilmesi ve bir takım önleyici tedbirlerin alınmasına dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Yaklaşık 1.5 ay önce yolda bir bayana beton mikserinin çarptığını ve bayanın hayatını kaybettiğini bildiren İnce, "Ramazan Bayramı'nın ikinci günü de 10 yaşındaki Samet Can Özdemir bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Bir ailenin ocağına ateş düştü. Hepimizin çocuğu var. Bugün bir başkasının başına bu şekilde bir olay gelirse bunun hesabını kim verecek- Refüjdeki ağaçlar görüş mesafesini düşürüyor. Bu da kazalara davetiye çıkartıyor. Başka canlar yanmadan bu sorunların çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

Çatalzeytin ilçesinde 20 Ağustosta M.G. (19) yönetimindeki 34 ZJ 0941 plakalı otomobil, Atatürk Bulvarı'nda yolun karşısına geçmeye çalışan Samet Can Özdemir'e (10) çarpmış, sağlık ekipleri tarafından Çatalzeytin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı çocuk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Otomobil sürücüsünün gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Muhabir: Semih Yüksel/ Ümit Yorulmaz/ Ferdi Akıllı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazayı Protesto İçin Karayolunu Trafiğe Kapattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement