Kazan'daki Sosyal Hizmet Birimi Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına Model Oldu - Son Dakika
Güncel

Kazan'daki Sosyal Hizmet Birimi Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına Model Oldu

Kazan\'daki Sosyal Hizmet Birimi Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına Model Oldu

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde, Kaymakamlık, belediye ve kamu kuruluşlarının katılımıyla oluşturulan 'Sosyal Hizmet Birimi' Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'na 'Model' oluşturdu.

16.03.2013 12:53

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde, Kaymakamlık, belediye ve kamu kuruluşlarının katılımıyla oluşturulan 'Sosyal Hizmet Birimi' Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'na 'Model' oluşturdu. Çalışmaları örnek gösterilen Kazan Sosyal Hizmet Birimi, 2 yıldan bu yana ilçede sosyal yaralara parmak basarak birçok aileye çok yönlü yardım eli uzattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nail Abdulgazi Alataş, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu ve beraberindeki heyet, Kazan Sosyal Hizmet Birimi'nin toplantılarını takip etmek ve çalışmaları yerinde inceleyerek bakanlığa model oluşturmak için Kazan'a geldi. Sosyal Hizmet Birimi'nde görev alan üyelerden bilgi alan Müsteşar yardımcısı Alataş, hedeflenen yapının Kazan da oluşturulduğunu yerinde gördüklerini söyledi.

Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, sosyal hizmet birimi kurgusunun çok güzel olduğunu vurgularken, "Bu yapının sinerjisinin mutlaka tüm kurumlarda hissettirilmesi ve bunun yasal boyutta organizasyonunu yapmamız gerekiyor. Yoksa gönüllülük esasına göre yürütmeye çalışırsak bir sonuca varmamız zor olur" diye konuştu.

Birimin çalışmaları hakkında da bilgi veren Kaymakam Beyru, 2 yılda dezavantajlı evde bakıma muhtaç kişiler, aile içi şiddet, istismar, alkol ve madde bağımlıları, psikiyatrik hasta, göçmen, kronik hasta, gazi, şehit aileleri, dul ve yetimler, suça sürüklenen kişiler ve benzeri durumlarda olan 3 bini aşkın kişi ve aileye yardım eli uzattıldığını kaydetti.

Müsteşar Yardımcısı Alataş ise, her yerde çok yönlü çalışan aktif kaymakamların bulunmasının zor olduğunu anlatırken, şöyle dedi:

"Başta kaymakam ve belediye başkanımız ile tüm kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşları el ele vererek sorunları çok güzel, kalıcı olarak çözüyorlar. Biz de Kazan'da öğrendiğimiz bilgileri Tüm Türkiye'de model olarak uygulamayı düşünüyoruz. Bakanlıktan uzmanlarımız bu yapının çalışmalarını takip etmeye devam edecek ve bu yapıyı Türkiye'nin yararına kullanmayı düşünüyoruz." - Ankara/ Kazan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazan'daki Sosyal Hizmet Birimi Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına Model Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement