Kazakistan'da Türk Yazı Günü Uluslararası Forumu Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Kazakistan'da Türk Yazı Günü Uluslararası Forumu Gerçekleştirildi

Kazakistan\'da Türk Yazı Günü Uluslararası Forumu Gerçekleştirildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının destekleriyle Kazakistan'ın başkenti Astana'da, Türk Yazı Günü Uluslararası Forumu gerçekleştirildi.

18.07.2014 14:35  Güncelleme: 15:07

Kazakistan'da birçok alanda önemli projelere imza atan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın destekleriyle Kazakistan'ın Başkenti Astana'da düzenlenen Türk Yazı Günü Uluslararası Formu gerçekleştirildi.

Kazakistan'da 2014 yılından itibaren her yıl geleneksel olarak kutlanması kararlaştırılan Türk Yazı Günü Kutlamaları kapsamında, bu günün onuruna TİKA'nın destekleri ilk defa düzenlenen Türk Yazı Günü Uluslararası Forumu'nda Türk yazısının geçmişi ve geleceği ele alındı.

TİKA desteğiyle Türk Akademisi ve Lev Gumilyov Avrasya Milli Üniversitesi Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen organizasyona, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya ve Türkiye'den üst düzey bilim adamları katıldı.

Astana'daki Barış ve Uyum Sarayı'nın Beşik Salonu'nda gerçekleştirilen açılış toplantısında konuşan Kazakistan Başbakan Yardımcısı Gülşara Abdikhaldıkova, Kazakistan'da Türk Yazısı Günü'nün ilk defa kutlandığını belirterek, diğer Türk devletlerinde de bu günün kutlanmasını dilediklerini ifade etti.

Toplantıda konuşan Türk Konseyi Başkanı Halil Akıncı, TÜRKSOY Başkanı Düsen Kaseinov, Türk Akademisi Başkanı Darhan Kıdırali, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayati Develi, Kazakistan Eğitim Bakan Yardımcısı Tahir Balıkbaev, Azerbaycan İlimler Akademisi Başkanı, Kırgızistan İlimler Akademisi Başkanı ve diğer bilim adamları, Türk yazısının medeniyet tarihindeki önemine ve gelecekte Türk halkları tarafından ortak alfabe ve ortak dil kullanımına ilişkin görüşlerini bildirdiler.

Forum, Avrasya Üniversitesi'nde Türk Yazısı: Geçmişi, bugünü ve geleceği ile Ortak Tarih: Teorik ve metodolojik problemler oturumlarıyla devam etti.İkinci gün yapılan müze ziyareti ve Türk dünyasına ilişkin kitap tanıtımlarıyla forum sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kazakistan'da Türk Yazı Günü Uluslararası Forumu Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement