Kazakistan'a Çalışmaya Giden 30 İşçi Ortada Kaldı - Son Dakika
Güncel

Kazakistan'a Çalışmaya Giden 30 İşçi Ortada Kaldı

Kazakistan\'a Çalışmaya Giden 30 İşçi Ortada Kaldı

DYP eski Kayseri İl Başkanı Sedat Koç, yaklaşık 15 gün önce bir müteahhidin, Kazakistan'da yapılacak bir okul inşaatında çalıştırmak üzere Kayseri'den 30 işçi götürdüğünü, ancak inşaat izninin verilmemesi nedeniyle de müteahhidin işçileri orada...

21.09.2013 15:00

Dyp eski Kayseri İl Başkanı Sedat Koç, yaklaşık 15 gün önce bir müteahhidin, Kazakistan'da yapılacak bir okul inşaatında çalıştırmak üzere Kayseri'den 30 işçi götürdüğünü, ancak inşaat izninin verilmemesi nedeniyle de müteahhidin işçileri orada bırakıp kaçtığını iddia etti. Sokakta yatıp kalkan işçilerin mail yoluyla kendilerine ulaştığını söyleyen Koç, " Dışişleri Bakanlığı'na, işçilerin Kayseri'ye getirilmesi konusunda talepte bulunduk ama bu konuda ödenek yok denilerek, geri çevrildik" dedi.

Kayseri'den, Kazakistan'a bir okul inşaatında çalıştırılmak üzere geçen 6 Eylül'de götürülen işçilerin, ülkede mahsur kaldıklarını dile getiren DYP Kayseri eski İl Başkanı Sedat Koç, F.T. adlı müteahhidin, Kayseri'den 30 işçiyi Kazakistan'a götürdüğünü ancak orada inşaatla ilgili izinleri alamayınca, işçileri yüzüstü bırakıp kaçtığını iddia etti. Koç, "İşçiler, müteahhide ulaşılamıyor. Açlık tehlikesi ile karşı karşıyalar ve sokakta yatıp, kalkıyorlar. Mail yoluyla bizlere ulaşan işçiler Kayserili olduklarını belirtiyor. Orada başkonsolosluk yetkilileri ile de temas kurmaya çalışmışlar ama kimsenin kendileri ile ilgilenmediğini ifade ediyorlar" dedi.

İşçilerin pasaportlarına da el konulduğunu dile getiren Koç, Dışişleri Bakanlığı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile de temas kurduklarını ancak olumlu yanıt alamadıklarını söyledi. Koç, işçilerin ilk olarak mail yoluyla DYP Konya İl Başkanı Nurettin Fırat ile iletişim kurduğunu dile getiren Koç, "Sayın Fırat, daha sonra işçilerin Kayserili olması münasebetiyle durumu bana da iletti. Şu an her iki taraftan da yetkililerle iletişim kurmaya ve işçileri geri getirmek için çaba harcıyoruz" diye konuştu.

Diğer yandan DYP Konya İl Başkanı Nurettin Fırat sosyal medya üzerinden de durumu paylaştı. Fırat, bu konuda sosyal paylaşım sitesi facebook'ta kendisine ait hesaba, "AKP hükümetinin mülteci olan herkese en lüks şekilde sahip çıkarken kendi vatandaşını sefilliğe terk etti. 30 vatandaş Kazakistan'da şu anda aç susuz" diye yazdı. Fırat, ayrıca işçilerin kendilerine gönderdiği maile de yer verdi ve işçilerin isimlerini de paylaştı. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazakistan'a Çalışmaya Giden 30 İşçi Ortada Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement