'Kaza ve İlkyardım Tatbikatı' Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika
Güncel

'Kaza ve İlkyardım Tatbikatı' Gerçeğini Aratmadı

\'Kaza ve İlkyardım Tatbikatı\' Gerçeğini Aratmadı

'Dünya İlk Yardım Günü' dolayısıyla düzenlenen ve vatandaşlara trafikte uyulması gerekenler ile ilk yardım uygulamalarının anlatıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı.'Dünya İlk Yardım Günü', her yıl Eylül ayının ikinci cumartesi günü, ülkelerin...

14.09.2013 12:47

'Dünya İlk Yardım Günü' dolayısıyla düzenlenen ve vatandaşlara trafikte uyulması gerekenler ile ilk yardım uygulamalarının anlatıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı.

'Dünya İlk Yardım Günü', her yıl Eylül ayının ikinci cumartesi günü, ülkelerin kendi koşullarına uygun olarak hazırlanan, ortak ilk yardım mesajlarını içeren, çeşitli kurum, kuruluş ve halkın katılımı ile gerçekleştirilen etkinliklerle kutlanıyor. Bu yıl 'Trafik Güvenliği ve İlk Yardım' temasıyla Ankamall AVM'de düzenlenen biçimlendirme çalışmalarına Türk Kızılayı destek verdi. İlk yardım ile ilgili basit uygulamaların hayat kurtardığını, her bireyin ilk yardımı öğrenmesi ve hayat kurtarmak için yeterli potansiyele sahip olduğunu farketmesi amacıyla düzenlenen 'kaza tatbikatı ve ilk yardım uygulamaları' vatandaşlara uygulamalı olarak gösterildi. Trafikte uyulması gereken kurallar ve ilk yardım uygulamalarının esaslarını içeren tatbikat gerçeğini aratmadı. Olay yerine gelen 112 acil yardım ekibi, araçtan fırlayan yaralılara anında müdahale etti.

Tatbikat hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Ulusal İlk yardım Programı İlk Yardım Eğitmeni Mehmet Ali Koç, zamanında yapılan ilk yardımın 112 acil yardım ekibinin işini kolaylaştırdığını belirterek, "Bir ekip söz konusu. Böyle yaralıların sakat kalması önlenmiş olmaktadır" dedi. Trafikte emniyet kemeri takmanın önemini vurgulayan Koç, kurallara uyulması halinde ölümlü kazaların azaltılacağını ifade etti.

Trafikte kurallara uyulması gerektiğine dikkati çeken vatandaşlar, emniyet kemerinin takılmasıyla ölümlü kazaların önüne geçilebileceğine işaret ettiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Kaza ve İlkyardım Tatbikatı' Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement