Kayseri Şehit Babası Yiğit'ten Öğrencilere Nasihat - Son Dakika
Güncel

Kayseri Şehit Babası Yiğit'ten Öğrencilere Nasihat

Kayseri Şehit Babası Yiğit\'ten Öğrencilere Nasihat

Şehit babası Yiğit'ten öğrencilere nasihatKAYSERİ'de, 2016-2017 eğitim-öğretim açılış törenine katılan şehit Özel Harekat polisi Cennet Yiğit'in babası Kemal Yiğit, öğrencilere nasihatlerde bulundu.

19.09.2016 16:16

Şehit babası Yiğit'ten öğrencilere nasihat

KAYSERİ'de, 2016-2017 eğitim-öğretim açılış törenine katılan şehit Özel Harekat polisi Cennet Yiğit'in babası Kemal Yiğit, öğrencilere nasihatlerde bulundu.

Hoca Ahmet Yesevi İlkokulunda düzenlenen açılış törenine Vali Süleyman Kamçı, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehit Özel Harekat polisi Cennet Yiğit'in babası Kemal Yiğit, veliler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Törende çocuklara nasihatlerde bulunan şehit babası Yiğit, " Çok okuyun, çok çalışın. Bu vatana en güzel hizmetleri siz yapın. Vatan sevgisi her türlü sevginin üstünde olsun. Her biriniz birer yiğit Cennet ve Ömer Halisdemir olun. Bizleri bu günden yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Süleyman Kamçı ise, "Bugün okula başlayacak olan çocuklarımızın heyecanını bugün sizlerle beraber memnuniyetle yaşıyorum. Bildiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyeti eğitime son derece önem veren bir yapıya sahiptir. Genel bütçeden Milli Eğitime ayrılan pay son yıllarda Milli Savunmaya ayrılan payı geçmiştir. Çocuklarımızın okula gelme amacını anlamaları, onların okula şevkle gelmeleri ve başarılı olabilmeleri oldukça önemli. Okulların amacı sadece bilgi yükleme olmamalıdır. Çocuklarımızın her yönüyle kendini geliştirebilecekleri insani değerleri öğrenebilecekleri düşünme, anlama ve üretme becerilerini geliştirecek bir eğitim anlayışını benimsemeliyiz. Öğretmenlik geçmişten bugüne kadar var olan mesleklerin içerisinde en önemli meslektir. Eğitim sadece bir kişinin yada bir kurumun yalnız başına yürütebileceği bir iş değildir. Bu bakımdan öğrenci, öğretmen ve veli birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını sürdürerek tüm zorlukları aşacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Şehit Cennet Yiğit'in babası Kemal Yiğit ile olan konuşmasını da anlatan Vali Kamçı, "Cennet Yiğit'in mevlit programına katıldığımda Cennet'in babası Kemal bey bana "Allah şükrediyorum" diyordu. Bende "hepimiz şükrediyoruz da sen neden şükrediyorsun" dedim. Neden anlatma ihtiyacını hissettiğini sordum. Bana, " 15 Temmuz'da bu hainler ya başarılı olsalardı. Ben vatan hainin babası olarak anılacaktım. Ailem vatan haini olarak bilinecekti. Vatanı uğruna canını feda eden kızımı bile belki bulamayacaktım ama şimdi şehit babasıyım. Onunla gurur duyuyorum. Sizler yanımızdasınız" dedi. Ben şehit babasının bu sözlerini hiç unutmayacağım" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Şehit Babası Yiğit'ten Öğrencilere Nasihat - Son Dakika


Advertisement