Kayseri Kto Meclis Toplantısında Şehitler Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kayseri Kto Meclis Toplantısında Şehitler Anıldı

Kayseri Kto Meclis Toplantısında Şehitler Anıldı

Kto Meclis toplantısında şehitler anıldıKAYSERİ Ticaret Odası'nın (KTO) Nisan ayı Meclis Toplantısı'nın açılışında, ekrana bayraklı Türkiye haritasına yerleştirilmiş şehitlerin fotoğrafları yansıtıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.

27.04.2016 12:34

Kto Meclis toplantısında şehitler anıldı

KAYSERİ Ticaret Odası'nın (KTO) Nisan ayı Meclis Toplantısı'nın açılışında, ekrana bayraklı Türkiye haritasına yerleştirilmiş şehitlerin fotoğrafları yansıtıldı ve saygı duruşunda bulunuldu. KTO Meclis Başkanı Ömer Gülsoy, "Şehitlerimizin ruhu şad olsun" dedi.

Kayseri'de yürütülen Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında, gözaltına alınan KTO Meclis Başkanı Mehmet Filiz'in istifasının ardından yapılan seçimde Ömer Gülsoy, KTO Meclisi'nin yeni başkanı oldu. Gülsoy yönetimindeki ilk toplantı, PKK terör örgütü ile mücadelede şehit olan güvenlik güçlerine saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu sırasında ekrana bayraklı Türkiye haritasına yerleştirilmiş şehitlerin fotoğrafları yansıtıldı. Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Gülsoy, "Kayseri Ticaret Odası, Kayseri'nin en saygın sivil toplum kuruluşu olduğunu ve bu meclis de işadamlarının meclisi olduğunu defalarca söylemiştim. Bir kez daha söyleme gereği hissettim. Hepimizin siyasi partisi, yani devletin meşru gördüğü, toplumun kabul gördüğü siyasi parti mensupları ya da dünya görüşü temsilcileri olabiliriz, üyesi olabiliriz. Ancak burası, işadamlarının meclisidir. Herhangi bir siyasi partinin veya herhangi bir dünya görüşünün uhdesinde olmaması gerektiğini buradan defalarca söylemiştim. Bir kere daha bunu söylemiş olalım. Bu meclis bağıran değil, bağrına basan bir meclis olacak. Bu mecliste iş yapılacak. Bu mecliste artık gerginliklerin son bulduğu birlikte çalışacağımız ve güzel projelere imza atacağımız başarılı işler olacak inşallah. Hükümetin koyduğu 2023 hedefinde Türkiye'de daha fazla Kaysari, dünyada da daha fazla Türkiye için gayret göstereceğiz" dedi.

ÜÇ KTO ÜYESİNE CEZA

KTO Meclis toplantısında daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu'nun 3 KTO üyesi firmaya kınama ile para cezası verilmesi yönündeki teklifi oylanarak kabul edildi. Gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarla yüz yüze de görüşüldüğü, hatta bir firmanın savunma vermekten çekindiği, bir diğerinin ise ne ceza verilecekse verilsin yine uygun olmayan şekilde gıda maddeleri üretip piyasaya sürmeye devam edeceğini söylediği ifade edildi. Bazı Meclis üyeleri, yönetmelikilere ve hijyene uymadan üretim yapan firmalara caydırıcı nitelikte cezalar verilmesi gerektiğini, bu nedenle KTO Disiplin Kurulu'nun yaptığı çalışmaları ve verdiği cezaları yerinde bulduklarını kaydettiler.

KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ: FAİZ İNDİRİMİ, OLUMLU GELİŞMEDİR

Meclis toplantısında söz alan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye'nin hem içeride hem de dışarıda engellenmeye çalışıldığını belirterek, "Türkiye, özellikle terör olaylarıyla engellenmeye çalışılan bir ülke. Etrafında ateş çemberi var, ayrıca dünyadaki ekonomik konjonktüre bakıldığı zaman da Türkiye'nin bundan etkilenmemesi mümkün değil. 2001 krizi, kendi içimizde olan bir krizdi ve bunu almış olduğumuz tedbirlerle aşabildik. Ancak 2008 ve sonrasındaki krizlere baktığımız zaman dünyadan kaynaklanan kriz olarak karşımıza çıktı. Dünyadaki ülkeler kendilerini düzeltmedikleri sürece Türkiye'nin de düzelemeyeceği gibi bir durumla karşı karşıyayız. Kaldı ki 2015 yılında yüzde 4 büyümeyi başarmış bir ülkeyiz" diye konuştu.

Hiçyılmaz, Merkez Bankası'nın faiz indirimi ile piyasalarda olumlu bir hava estiğini de vurgulayarak, "İşadamları ve sanayiciler olarak yatırım yapabilmemiz için bizim dışarıdan kaynak bulmamız gerekiyor. Kendi tasarruflarımız yeterli değil. Ancak bu kaynakları bulurken ne kadar düşük faizle bulursak, o kadar çok yatırım maliyetimizi düşürür ve yatırımlarımızı da daha fazla artırabiliriz. Dolayısıyla faizlerin düşürülmesi çok önemli. Özellikle Türkiye'nin lokomotif sektörü olması bakımından inşaatlarda konut kredilerindeki faizlerin düşmesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Çünkü son zamanlarda konut satışlarında bir daralma görülüyor. Konut kredilerinde de faizler düşerse, piyasaya bir rahatlama gelir diye ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Kto Meclis Toplantısında Şehitler Anıldı - Son Dakika


Advertisement