Kayseri'den Mısır Ve Tunus'a Destek Eylemi - Son Dakika
Güncel

Kayseri'den Mısır Ve Tunus'a Destek Eylemi

Kayseri\'den Mısır Ve Tunus\'a Destek Eylemi

Kayseri'de Gönüllü Kültür Teşekkülleri Üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda Basın Açıklaması Düzenleyerek Mısır Halkına Destek Verdi, Eylemlerde Ölenler İçin Dua Etti.

04.02.2011 18:05

Kayseri'de Gönüllü Kültür Teşekkülleri üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması düzenleyerek Mısır halkına destek verdi, eylemlerde ölenler için dua etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplananlar adına konuşan Mazlum Der Şube Başkanı Ahmet Taş, özgürlük mücadelesi veren Mısır, Tunus ve Yemen halkına destek amacıyla toplandıklarını belirterek, "Tek temennimiz Mısır'da daha fazla kan dökülmeden, Hüsnü Mübarek'in ülke yönetimini halka bırakıp, adalet önünde hesap vermesidir" dedi.

Mazlum Der Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Delice ise Tunus'ta başlayan daha sonra Mısır'da 28 Ocak'taki cuma namazı sonrasında devam eden ve toplu halk ayaklanmasına dönüşen özgürlük hareketinin, Kuzey Afrika ve Ortadoğu coğrafyasındaki baskı ve zulümle yönetilen ülkelerde artarak devam ettiğini söyledi.

Delice, "Ülke yönetimlerinde şeffaflık, hesap verilebilirlik, bugün bütün uluslararası toplumda kabul gören değerlerdir. Tunus ve Mısır halkının özgürlük talepleri, haklı ve gözardı edilemeyecek isteklerdir. Tunus'ta halk seçimlere hazırlanıyor. Tunus'un istikrarı için cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler yapıldıktan sonra yeni bir anayasanın oluşturulması gerekmektedir. Bizim temennimiz, daha fazla kan dökülmeden, Hüsnü Mübarek'in ülke yönetimini halkına bırakıp, adalet önünde hesap vermesidir. Batı, İsrail ve Amerikan destekli Hüsnü Mübarek'in iktidarı bırakmak istemese de, halkın özgürlük talepleri karşısında dayanması mümkün olmayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tunus ve Mısır'daki özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenler için dua edildi. Basın açıklamasına katılanlar, "Mübarek defol', 'Son firavun Mübarek' yazılı dövizler taşırken, Hüsnü Mübarek, İsrail ve ABD aleyhine slogan attılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'den Mısır Ve Tunus'a Destek Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement