Kastamonu'da Tarım Tanıtım Günü Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Kastamonu'da Tarım Tanıtım Günü Etkinliği Düzenlendi

Kastamonu\'da Tarım Tanıtım Günü Etkinliği Düzenlendi

Kastamonu'da düzenlenen Tarım Tanıtım Günü Etkinliği'nde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmetleri sinevizyon gösterimi ile tanıtıldı. Programda buzağı ve kuzu güzellik yarışması ile en kaliteli sarımsak yarışması da düzenlendi. Konuşmalarda tarımın stratejik önemi vurgulandı ve Kastamonu'nun tarım kenti olma hedefi dile getirildi. Yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi ve Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi Projesi kapsamında hibe alan üreticilere makine ekipmanları teslim edildi.

01.11.2023 18:04  Güncelleme: 18:58

Kastamonu'da "Tarım Tanıtım Günü Etkinliği" düzenlendi.

Kuzeyken Fuar Alanı'ndaki programda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü merkez ve ilçe teşkilatlarınca yürütülen hizmetlere ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.

Programda, buzağı ve kuzu güzellik yarışması ile en kaliteli sarımsak yarışması da düzenlendi.

Vali Meftun Dallı, buradaki konuşmasında, Kastamonu'nun bir tarım kenti olduğunu söyledi.

Dallı, "İnsanoğlunun en stratejik ihtiyacı olan şey, önce gıda. Kendi kendimize yeter seviyede olmazsak çok büyük sıkıntılarla karşılaşacağımız belli. Onun için tarım konusunda devlet olarak şimdiye kadar verdiğimiz her türlü teşviği, desteği daha artırarak bu stratejik konuda, milli güvenlik sorunu haline gelen gıdaya hem güvenli hem sağlıklı ulaşım konusunda kendimizi güvenceye almamız şart. Devletimiz de bunun farkında. Bu konuda her türlü desteği bütün kurumlar aracılığıyla devletimiz vermeye devam ediyor." dedi.

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu da iklim değişikliğine işaret etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu da tarımda büyük işler başardıklarını belirterek, "Tüm hedefimiz, otta da ette de sütte de Kastamonu'yu marka yapmak olacaktır. Bizler her daim sizlerin yanında sizlerle beraber olduk, olmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi, Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi Projesi kapsamında hibe alan üreticilere makine ekipmanları teslim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kastamonu'da Tarım Tanıtım Günü Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement