
Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen kursların yıl sonu sergi açılışları ve belge törenleri İbrikdere'de yapılan son program ile tamamlandı. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık tarafından açılışı yapılan sergide Ülgiye Kaya nezaretinde eğitim alan 13 kursiyerin eserleri beğeni topladı.
Kartepe İlçesi'nde 2009-2010 Eğitim Öğretim yılı içinde belediye ve halk eğitim işbirliğinde çeşitli noktalarda açılan kurslar belge töreni ve sergi açılışları ardından tamamlandı. Uzuntarla İbrikdere Mahallesi Veli Akgün İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenlerde Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe Halk Eğitim Müdürü Sadık İskender, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Nilgün Yıldırım, okul müdürü Ekrem Kaya, okul aile birlik başkanı Muhammet Demirtaş, muhtarlar ve bölge halkı kursiyerlerin sevincine ortak oldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından törende bir konuşma yapan Kartepe Halk Eğitim Müdürü Sadık İskender, gelecek yıl için hazırlıkların başlatıldığını belirterek, "Yeni eğitim öğretim yılında Kartepe halkından gelecek talep doğrultusunda farklı branşlarda kurslarla eğitim seviyesinin artırılması hedefinde olacağız" dedi.
Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, kurslarda kişilerin kendilerini geliştirmesinin ve yetiştirmesinin önemli olduğunu belirterek, "Kartepe'de yaşayan halkımızın ilçemizde yaşamaktan duyduğu memnuniyet bizleri sevindirmektedir. Bu mutluluğu artırmak için tüm halkımızın bu kurslara katılması ve farklı branşlarda kendilerini geliştirmeleri ve yetiştirmeleri önemli. Unutmayalım kalkınmanın önceliği eğitimden geçer. Bu nedenle gelecek yıllarda daha geniş katılımlı kurslarda buluşmayı temenni ediyorum" dedi.
Konuşmalar ardından kurs öğretmeni Ülgiye Kaya nezaretinde eğitim gören Arzu Arslantürk, Gülsüm Özyer, Nuran Demirer, Fatma Sevim, Sibel Çalışkan, Aygüler Demirci, Gülçin Özyer, Sibel Halil, Şaziye Çükırcılı, Ayfer Özer, Şükran Kurtuluş, Nurcan Gülay ve Yemen Karabulut'un mefruşat branşında yaptıkları eserlerden oluşan sergisinin açılış kurdalesini Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık kesti. Kursiyerlerin eserlerini beğeni ile gezen başkan, belgelerini alan İbrikdereli bayanları başarılı çalışmaları için tebrik etti.
Son Dakika › Güncel › Kartepe'nin Son Sergisi İbrikdere'de - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.