Kartepe’nin En Güzel Fotoğrafları Belirlendi - Son Dakika
Güncel

Kartepe’nin En Güzel Fotoğrafları Belirlendi

Kartepe’nin En Güzel Fotoğrafları Belirlendi

Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Mevsimlerle Kartepe adlı fotoğraf yarışması sonuçlandı.

17.05.2011 11:43

158 katılımcının 978 eser ile iştirak ettiği yarışmada jüri Melih Sular'ın eserini birinci seçti.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Kartepe Belediyesi 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda Reha Bilir, Selahattin Sevi, Mehmet Askerikurt, Süha Kocaoğlu, Sema Özevin, Ercan Arslan, Salih Nurettin Çevik ve TFSF tensilcisi Serdar Akyay'dan oluşan seçici kurul 158 katılımcının 978 fotoğrafından 60 adedi şartnameye uymaması nedeniyle elendi. Kalan 918 fotoğraf arasından jüri gizli oylama ile Kocaelili sanatçılardan Melih Sular'ın eseri birinciliğe, Muharrem Bucan'ın eserini ikinciliğe, Murat İbranoğlu'nun eserini üçüncülüğe layık görüldü. Yarışmada Serkan Akçadağ, İsmail Hakkı Timuçin ve Hasan Zer'in eserleri de mansiyon ödülü ile Sakaryalı sanatçı Hatice Ekiz'in eseri Kartepe Belediyesi özel ödülü ve Mustafa Gezer'in eseri de jüri özel ödülü ile ödüllendirildi.

Yarışmada 33 eser de sergilemeye layık görüldü. Sergilemelere; İstanbullu sanatçılar Nuri Yontucu, Ahmet Tarımcı, Serkan Turaç, Suat Kızıltaş, Yavuz Arslan, Tacettin Yüksel, İ. Gültekin Alkurt (2 eser), Erkan Kalenderli, Kocaelili sanatçılar Kemal Kaya, Nuri Çoban, Mustafa Gezer (4 eser), Asiya Korkmaz, Ahmet Remzi Tülüce, Ahmet Turan Kural, Sare Kural, Alpaslan Güven, Bünyamin Eren (3 eser) , İ. Cengiz Girit, Ali Serdar Önal, Ahmet Erdilek, Bursalı sanatçı Hakan Aydın, Ankaralı sanatçı Vahit Şemen, Sakaryalı sanatçı Bülent İzci, Hatice Ekiz, Servet Sezgin (2 eser), Aydınlı sanatçı Yılmaz Topçu,

Birincilik ödülü 5 bin TL, ikincilik ödülü 3 bin TL, üçüncülük ödülü 2 bin TL, Kartepe Belediyesi Özel Ödülü Bin TL, mansiyon 500 TL ve jüri özel ödülü de 750 TL ve sergilemeler 100 TL ile ödüllendirildi. Seçici kurulda yer alan jüri üyelerine verdiği destek için teşekkür eden Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, ilçenin tanıtımına önemli katkı verecek bu eserler ile yaz ve kış turizminin görsellerinin büyük beğeni göreceğine inandığını ifade etti. Başkan Karabalık, amatör fotoğrafçılığa destek olma noktasında bu organizasyonu geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini de kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe’nin En Güzel Fotoğrafları Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement