Kartepe Meclisinde Her Şey Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

Kartepe Meclisinde Her Şey Konuşuldu

Kartepe Meclisinde Her Şey Konuşuldu

Karabalık'ın başkanlık ettiği meclis toplantısında gündeme dair konularında yer aldığı tüm gelişmeler masaya yatırıldı.

03.05.2013 16:26

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın başkanlık ettiği meclis toplantısında gündeme dair konularında yer aldığı tüm gelişmeler masaya yatırıldı. Tüm görüşlerin samimi atmosferde görüşülmesine imkan tanıyan Başkan Şükrü Karabalık, devamsızlık yapan meclis üyelerinin de katılımı ile eksiksiz toplanmayı arzu ettiklerini kaydetti. Başkan Şükrü Karabalık, borçların yılsonuna kadar ödeneceğini ifade ederken 2013 yılı emlak vergi değerlerinin dengelenmesi için de çalışma başlatıldığını açıkladı. Pakmaya Fabrikası'nda işçi atılması konusunda duyarsız olmadıklarını ve arabuluculuk konusunda bir kişiyi görevlendirdiğini belirten Başkan Şükrü Karabalık, sendikal örgütlenmeyi tasvip ettiklerini de dile getirdi.

Kartepe Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısı meclis salonunda Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın başkanlığında gerçekleşti. Gündem maddeleri öncesi meclis üyeleri ile samimi atmosferde sohbet eden Başkan Şükrü Karabalık, gündeme dair konularda görüşlerini açıkladı. Birlik ve beraberlik içinde gerçekleşen meclis toplantılarına devamsızlık yapan meclis üyelerinin de katılımı ile eksiksiz toplanmayı arzu ettiklerini kaydeden Başkan Şükrü Karabalık, "Uyum içinde oy birliği ile gündem maddelerini geçirdiğimiz meclis toplantılarına diğer siyasi parti temsilcilerimizi de davet edelim" dedi.

2013 yılı emlak vergi değerlerinin tekrar tespit edilme dönemi olduğunu hatırlatan Başkan Şükrü Karabalık, bu konuda bir çalışma yaparak değerleri dengeleneceğini kaydetti. Belediyenin SGK, vergi dairesi ve esnafa toplam 29 Milyon TL borcu bulunduğuna dikkat çeken Başkan Karabalık, bu borçlardan esnafa 3 Milyon TL, SGK'ya da 19 Milyon TL'nin yılsonuna kadar düzenli şekilde ödenerek kapatılması hedefinde olduklarını ifade etti.

Muhalefet partisi meclis üyesi Bülent Sarı'nın belediye araçlarının özel işlerde kullanılmaması yönündeki uyarısını da haklı bulan Başkan Şükrü Karabalık, böyle davranışlarda bulunan çalışanların tespit edilmesi durumunda bu kişilerin bunun bedelini ödemek zorunda olacaklarını açıkladı.

Kartepe'deki Pakmaya Fabrikası'nda sendikalı oldukları gerekçesi ile işten çıkartılan işçilerin durumuna kayıtsız kalmadıklarını belirten Başkan Şükrü Karabalık, arabuluculuk yapılması için belediyeden de bir kişinin görevlendirildiğini dile getirdi. Hükümetin de sendikal örgütlenmenin önünü açtığını hatırlatan Başkan Şükrü Karabalık, kendilerinin de sendikal örgütlenmeyi tasvip ettiklerini dile getirdi.

Sohbetin ardından meclis toplantısı bir önceki meclis toplantı tutanaklarının oylanması ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Teklif yazıları arasında yer alan Plan ve Proje Müdürlüğü'nün uygulama imar planı değişiklikleri görüşülmek üzere imar komisyonuna, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Bilgi evleri ile Eğitim ve Sanat Merkezlerime isim verilmesi Türlü İşler Komisyonuna havale edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün belediye dükkanlarının kiraya verilmesi ile ilgili teklif yazısı da 5 yıla kadar encümene yetki verilmesi kararı yanınsa ofisi bulunan muhtarların giderlerinin karşılanması için aylık 100 TL yardımda bulunulması da meclis üyelerince kabul edildi. 2012 yılı İdare ve Kesin Hesabı ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu raporu görüşülmek üzere meclis toplantısının ikinci birleşimi 8 Mayıs 2013 Çarşamba günü saat 16.00'da yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe Meclisinde Her Şey Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement