Kartepe'de Hipodrom Sevinci - Son Dakika
Güncel

Kartepe'de Hipodrom Sevinci

Kartepe\'de Hipodrom Sevinci

Karabalık, Kartepe Hipodromu'nun ilçenin hem ekonomik hem de sosyal yaşantısına hareketlilik kazandıracağından dolayı çok mutlu.

09.05.2012 12:49

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe Hipodromu'nun ilçenin hem ekonomik hem de sosyal yaşantısına hareketlilik kazandıracağından dolayı çok mutlu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu ile TJK Başkanı Ömer Faruk Bilgin bir araya gelen Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe Kent Merkezi ve Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanına komşu olan hipodromun ayrı bir canlılık getireceğini ifade etti.

Karabalık Makamda Ağırladı

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Kartepe İdman Merkezi'nin hipodroma dönüştürülmesi kararını hızlandırmak için Kartepe'ye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, TJK Başkanı Ömer Faruk Bilgin, TJK Genel Sekreteri Uğur Alp Ata ve TJK Muhasip Üyesi Doruk Yılmaz'ı makamında ağırlayan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, hipodromun hayat geçirilmesi ile ilgili izlenecek yolu konuklarıyla görüştü. Başkan Karabalık'ın makamında gerçekleşen görüşmede bakanlığın bu iş için 12 Milyon Amerikan Doları ödenek ayırdığını öğrenildi.

Kartepe 2. Büyük Hipodrom Olacak

İlçenin kalkınmasına katkı verecek bu önemli projenin hayata geçirilmesi için üzerine düşenleri yapmaya kararlı olduklarını belirten Başkan Karabalık, Kartepe iklim koşulları nedeniyle yıllardır at haraları ile dünyanın gözbebeği olmuş bir bölge olduğuna dikkat çekti. Mevcut TJK Kartepe İdman Merkezi'nin hipodroma dönüştürülerek yarışlara açılmasının bölgenin hem ekonomik hem de sosyal yaşantısına hareketlilik kazandıracağına inandığını belirten Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Kartepe Kent Merkezi ve Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanına komşu olan hipodrom bölgeye ayrı bir canlılık getirecek. Eşsiz doğal güzelliklerine sahip olan ve mevcut iklim yapısı nedeniyle de rağbet gören Kartepe İlçesi'nde at yetiştiriciliği yanında yarışların da gerçekleştirilecek olması bakanlığın ayırdığı ödenek ile bölgede yapılacak yatırımlar ile herkes kazanacak. Kartepe ulaşım ağı bakımından geçiş noktası olması nedeniyle de bir merkez hüviyetinde, Ankara'ya 2.5 saat, Bursa'ya 1.5 saat ve İstanbul'a 45 dakika mesafede. Bu nedenle yarış severler için çok uygun bir noktada. Ben inanıyorum ki İstanbul'dan sonra Kartepe 2. Büyük hipodrom olacak" dedi.

Müşteşar Kartepe Yıldız Bir İlçe

Kartepe'nin sahip olduğu değerler hakkında Başkan Karabalık tarafından bilgilendirilen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, Kartepe parlayan bir yıldız, biz bunun farkındayız yorumunda bulundu. TJK Başkanı Ömer Faruk Bilgin ise, yarışlar dışında atlı sporun ilçeye gelecek olması, mevcut yapıda sahip olunan at yetiştiriciliği ile atçılık okulu yanında yapılacak diğer donatılarla Kartepe'nin geleceğinin parlak olduğuna dikkat çekti. Heyet Kartepe'deki incelemeleri ardından Kocaeli Valisi Ercan Topaca'yı ziyaretinde aldığı destek ardından Sapanca Gölü kıyısında bulunan Gönül Sofrasında su kayağı yapan sporcuları izlerken Kartepe'nin eşsiz manzarası ve güzelliğine tanıklık ettikleri yemekte günün yorgunluğunu attılar. Yemek sonunda Belediye Başkanı Karabalık konuklarına Kartepe'yi tanıtan çeşitli hediyeler takdim etmesi ardından yolcu etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe'de Hipodrom Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement