Karslı Kaşar Satıcıları 'Nefes İzni' İstedi - Son Dakika
Güncel

Karslı Kaşar Satıcıları 'Nefes İzni' İstedi

Karslı Kaşar Satıcıları \'Nefes İzni\' İstedi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen peynir tebliğine göre, peynirin artık ambalajsız satılamayacak olması eski kaşar satıcılarını endişelendirdi.

01.10.2015 11:34  Güncelleme: 15:12

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen peynir tebliğine göre, peynirin artık ambalajsız satılamayacak olması eski kaşar satıcılarını endişelendirdi. Karslı kaşar satıcıları, "Kaşarın yapılışından sonra en az 6 ay açıkta kalıp nefes alması lazım. Bu yüzden bakanlıktan eski kaşara 'nefes süresi' istiyoruz. Ambajda bekletilen kaşar bozulur" dedi.

PEYNİR TEBLİĞİ 1 OCAK'TAN İTABEREN BAŞLIYOR

Bakanlığın peynirler için getirdiği uygulamadan memnun olduklarını belirten peynir satıcısı Murat Koçak, özellikle eski kaşarın bu tebliğin dışında tutulması gerektiğini söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle, 8 Şubat 2015'te Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yeni Peynir Tebliği'nde uygulamanın 1 Ocak 2016'da başlayacağını hatırlatan Koçak şunları söyledi:

PEYNİR AMBALAJSIZ SATILMAYACAK

"Peynirin üretiminden muhafazasına, taşınmasından piyasaya sürülmesine kadar birçok yenilik getirildi. Düzenlemeye göre peynir artık ambalajsız satılamayacak. Doğrudan satış için üretilen peynirler ambalajlı şekilde ve hijyen kriterlerini karşılayan yerlerde piyasaya sunulabilecek, Açıkta veya gıda ambalajına uygun olmayan poşet, kutu, plastik, strafor kutular kullanılamayacak. Uygulamayı sonunan kadar destekliyoruz.Taze kaşarda bu olur ama, büyük rağbet gören eski kaşar peynirinde bu olmaz. Çünkü eski kaşar dışarıdan aldığı havayla oluşan, gelişen, tuzunu yiyen bir peynirdir. İlk yapıldıktan sonra paketlenirse gelişmez, eski kaşar özelliğini kaybeder. Eski kaşarı sattığımızda paketleyebilirz." - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karslı Kaşar Satıcıları 'Nefes İzni' İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement