Karşıyaka'nın Efsanesi Lemi Yerli Yarın Toprağa Verilecek - Son Dakika
Güncel

Karşıyaka'nın Efsanesi Lemi Yerli Yarın Toprağa Verilecek

Karşıyaka\'nın Efsanesi Lemi Yerli Yarın Toprağa Verilecek

Tedavi gördüğü İzmir Üniversitesi Hastanesi'nde dün gece çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak yaşamını yitiren Karşıyaka Spor Kulübü'nün efsane isimlerinden Lemi Yerli, yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

02.12.2015 13:57

Tedavi gördüğü İzmir Üniversitesi Hastanesi'nde dün gece çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak yaşamını yitiren Karşıyaka Spor Kulübü'nün efsane isimlerinden Lemi Yerli, yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

12 yıl yeşil kırmızılı formayı giyip 5 yıl kaptanlığını yapan, daha sonra Kaşıyaka'da menajerlik ve Divan Kurulu 2'nci başkanlığı görevlerinde bulunan Lemi Yerli için saat 12.30'da yıkılan Karşıyaka Stadı'nda bir tören düzenlenecek. 89 yaşında vefat eden Lemi Yerli, Beşikçioğlu Camii'nde tılınıcak ikindi namazının ardından Soğukkuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Bir dönem Karşıyaka'nın futbolcu kaynağı olan Asım Ligleri'nde keşfedilen ve 18 yaşında yeşil kırmızılı formayı formayı giymeye başlayan Lemi Yerli, 12 yıl canı giibi sevdiği kulübüne hizmet ettikten sonra 1952'de Fransa'nın Racing takımına transfer oldu. 3 yıl Racing'de top koşturduktan sonra Türkiye'ye dönen Lemi Yerli, kısa bir süre daha Karşıyaka'da futbol oynayıp, yeşil sahalara veda etti. İbrahim İskeçe başkanlığında bir dönem Futbol Federasyonu yönetiminde görev alan Yerli'nin vefatı sadece Karşyaka'da değil, tüm futbol camiasında büyük üzüntü yarattı.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karşıyaka'nın Efsanesi Lemi Yerli Yarın Toprağa Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement