Karşıyaka'da Sezon Kabusa Dönüştü - Son Dakika
Güncel

Karşıyaka'da Sezon Kabusa Dönüştü

Karşıyaka\'da Sezon Kabusa Dönüştü

Ptt 1'inci Lig'in en tecrübeli takımı Karşıyaka için büyük umutlar ve 17 milyon TL maliyetle kurulan kadroyla başlayan 2015-2016 sezonu, kabusa döndü.

21.12.2015 15:19

Ptt 1'inci Lig'in en tecrübeli takımı Karşıyaka için büyük umutlar ve 17 milyon TL maliyetle kurulan kadroyla başlayan 2015-2016 sezonu, kabusa döndü.

2003-04'ten bu yana aralıksız yer aldığı ligde Süper Lig umuduyla her yıl futbolcu ve teknik direktör değirmeni gibi çalışırken borç üstüne borç ekleyen Karşıyaka, bu sezon zirve hedeflerken 16 maçta 13 puanla son sıraya demir atıp düşme korkusu yaşamaya başladı. 29 Aralık'taki olağanüstü kongre sürecine kilitlenen yeşil kırmızılılar, 8 Kasım'da 1-0 kazanılan Göztepe derbisinden bu yana 5 maçta yalnız 1 puan alabildi.

Düşme hattındaki rakiplerinden Kayseri Erciyesspor'a 2-1 kaybettiği son deplasmanda Karşıyaka için bütün kötü senaryolar gerçek oldu. Karşıyaka, takımdan ayrılan, sakat ya da cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle deplasmana altyapı takviyeli 15 futbolcuyla gidebildi. Maçta öne geçmesine rağmen yenilmekten kurtulamayan Karşıyaka, bu sezon dış sahada oynadığı 8'inci maçta da 3 puan yüzü göremedi. Alt sıralardaki Denizlispor ve Şanlıurfaspor'un da puan almasıyla en kötü sezonunu yaşayan Karşıyaka düşme barajının 4 puan gerisinde düştü.

HAMAMCI'DAN ÇAĞRI VAR

Karşıyaka'nın başına 10 yıl sonra dönen teknik direktör Hüseyin Hamamcı, camiaya birlik beraberlik çağrısı yaptı. Yeşil kırmızılı ekibin bu sezonki üçüncü teknik direktörü olan Hamamcı, "Başka Karşıyaka yok. Sahanın dışındaki birlik ve beraberlik saha içine de mutlaka yansır. Bu noktadan kurtulmalıyız" dedi. Hüseyin Hamamcı, Erciyesspor maçından sonra, "Bir şeylerin arkasına sığınacak değiliz. Elimizdeki en iyi kadroyu sahaya sürüp puan almaya çalıştık. Öne geçtik ama sonu gelmedi" diye konuştu.

GÖZTEPE'DEN TAŞ

Karşıyaka'nın PTT 1'inci Lig'de şampiyonluk beklerken son sıraya düşmesi Göztepe taraftarlarını da harekete geçirdi. Göztepeliler, sosyal medyada yaptıkları esprili göndermelerle ezeli rakiplerine takıldı. Sarı kırmızılılar, ligde puan tablosununda Göztepe ve Karşıyaka'nın bulundukları yerler arasına İzmir Metro ve İzban istasyonlarının isimlerini yazdı. Puan tablosunun tersine çevrilmiş hali, Karşıyaka yönetimi ve futbolcuların Dünya Karşıyakalılar Günü'nü Kayseri deplasmanında küçük bir pasta keserek kutlaması Göztepe taraftarları arasında en çok paylaşılan görsellerden oldu. Karşıyakalılar da Göztepe 2012-13'te küme düştüğünde ve 8 Kasım'da kazandıkları derbiden sonra rakiplerine bu tip göndermeler yapmıştı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karşıyaka'da Sezon Kabusa Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement