Kars Valisi Ahmet Kara´Dan Köylülere:2010 Yılına Kadar Sizi Susuz Bıraktığımız İçin Mahcubum - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Kars Valisi Ahmet Kara´Dan Köylülere:2010 Yılına Kadar Sizi Susuz Bıraktığımız İçin Mahcubum

Kars Valisi Ahmet Kara´Dan Köylülere:2010 Yılına Kadar Sizi Susuz Bıraktığımız İçin Mahcubum
14.10.2010 20:08

Kars'ın Digor İlçesine Bağlı Başköy ile Yağlıca Köylerinin Şebeke Suyu Açılış Törenine Katılan Vali Ahmet Kara, Köylerin Şimdiye Kadar Susuz Bırakılmasından Dolayı Mahcup Olduğunu Belirtti. Vali Ahmet Kara, "dünyanın ve İnsan Vücudunun Dörtte Üçü Su Olduğu Halde Biz 2010 Yılına Kadar Yağlıca Köyüne Su Getirememişiz. Bundan Dolayı Ben Biraz da Mahcup Bir Edayla Karşınızdayım" Dedi.

KARS'IN Digor ilçesine bağlı Başköy ile Yağlıca köylerinin şebeke suyu açılış törenine katılan Vali Ahmet Kara, köylerin şimdiye kadar susuz bırakılmasından dolayı mahcup olduğunu belirtti. Vali Ahmet Kara, "Dünyanın ve insan vücudunun dörtte üçü su olduğu halde biz 2010 yılına kadar Yağlıca Köyüne su getirememişiz. Bundan dolayı ben biraz da mahcup bir edayla karşınızdayım" dedi.

Vali Ahmet Kara, Digor Kaymakamı Fatih Özdemir, Digor Belediye Başkanı BDP'li Muzaffer Kutay, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile bazı daire amirleri ilçeye bağlı Başköy ile Yağlıca köylerinin şebeke suyu açılış törenlerine katıldı. İlçe merkezine 20 kilometre mesafedeki Yağlıca Köyü'nde, sabah saatlerinden itibaren adeta bayram havası yaşanmaya başladı. Okul bahçesinde toplanan köylüler davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Köye gelen Vali Ahmet Kara ile protokol, yaklaşık 150 kişinin oluşturduğu kuyrukla karşılandı. Vali Ahmet Kara yaklaşık 15 dakika boyunca kuyruğa giren bütün köylülerle tek tek tokalaştı. Daha sonra başlayan törende konuşan Vali Ahmet Kara, susuz köylerle ilgili özeleştiride bulundu. Kara, şunları söyledi:

"Dünyanın ve insan vücudunun dörtte üçü su olduğu halde biz 2010 yılına kadar Yağlıca Köyü'ne su getirememişiz. Susuz bırakmışız. Bundan dolayı ben biraz da mahcup bir edayla karşınızdayım. Hanımlarımız su konusunda en çok zorluk çeken onlardır. Evlerinde köylerinde su olmadan temizlik işini nasıl yapıyorlardı, nasıl cambazlık yaparak evlerini ve çocuklarını temiz tutuyorlardı? Ben onların bu gayretlerine hayranım. Biraz gecikmiş de olsa suya kavuşmuş olmanın sevincini yaşıyorsunuz. Bir şeyi yapmaktan daha önemlisi onu güzel kullanmaktır. Yağlıca Köylüleri olarak bize teşekkür etmek istiyorsanız, bu tesisi en iyi şekilde kullanın. Suyu israfkar kullanmayın. Hepimiz Müslüman'ız. Tasarruflu kullanmak bizim dinin şiarındandır. Başka eksiklikler varsa onları da tamamlamayı taahhüt ediyorum."

Vali Ahmet Kara, daha sonra 10 kilometre uzaklıktan getirilen ve 195 bin TL'ye mal olan şebeke suyunun açılışını Köy Muhtarı Nurettin Kaya ile birlikte yaptı. Vali Kara, köylülerin getirdiği kurbanın kesilmesine de engel oldu. Protokol daha sonra köylüler tarafından hazırlanan çadırda ikram yemeği yedi.

SUYA EN ÇOK GENÇLER SEVİNDİ

Yağlıca Köyü'nün şebeke suyu açılış töreni adeta bayram havasında geçti. Şebeke suyunun köye getirilmesine en çok sevinenler de okul bahçesinde toplanan genç kızlar ve erkekler oldu. Susuz köylere kız verilmediğinden yakınan köyün gençlerinden Ercan Ulu, "Artık evlenebiliriz" dedi. Ulu, "Susuzluk nedeniyle bir çok genç evlenemiyor. Köyde su olmayınca kızlar gelin olarak gelmek istemiyor. Ama artık sularımız akmaya başladı. Bir çok arkadaşımız artık evlenebilir. Suyun akmasına da en çok gençler seviniyor" diye konuştu.

Köyün genç kızlarından biri olan Semra Altun ise, çok mutlu olduklarını belirterek, "Eskiden omuzluklarla su taşıyorduk. Şimdi artık musluklardan evlerimize kadar geliyor. Çok mutluyuz. Banyolar ve mutfaklar da yapılmaya başlandı. Çamaşır makinelerimiz var. Şofbenlerimiz artık çalışıyor. Annelerimize göre çok şanslıyız. Suyu olmayan köylere kız verilmiyor. Bizim köy de susuz olduğu için kız verilmiyordu ama bugünden sonra sorun olmayacak" dedi.

Protokol, daha sonra Başköy Köyü'ndeki şebeke suyu açılış törenine katıldı. Köy meydanında düzenlenen tören renkli görüntülere sahne oldu. Bazı gençlerin gölette botlarla gezinti yapmaları görenleri şaşırttı. 400 bin TL'ye mal olan şebeke suyu, protokol tarafından törenle hizmete açıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars Valisi Ahmet Kara´Dan Köylülere:2010 Yılına Kadar Sizi Susuz Bıraktığımız İçin Mahcubum - Son Dakika


Advertisement