Karnı Burnunda Üniversiteden Mezun Oldu - Son Dakika
Güncel

Karnı Burnunda Üniversiteden Mezun Oldu

Erciyes Üniversitesi öğrencisi 8 aylık hamile Tülay Karabulut; eşi, 13 yaşındaki kızı ve 5 yaşındaki oğlu ile birlikte mezuniyet sevinci yaşadı.

20.06.2014 14:57

Erciyes Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu öğrencisi 8 aylık hamile Tülay Karabulut; eşi, 13 yaşındaki kızı ve 5 yaşındaki oğlu ile birlikte mezuniyet sevinci yaşadı.

Erciyes Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu'nun mezuniyet töreni Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlendi. Mezuniyete 8 aylık hamile Tülay Karabulut; eşi Murat, 13 yaşındaki kızı İrem ve 5 yaşındaki oğlu Buğrahan ile katıldı.

Geleneksel El Sanatları Bölümü'nden mezun olan Tülay Karabulut, diğer öğrencilerle birlikte diplomasını aldı ve havaya kep atarak mezuniyet sevincini yaşadı.

Tören sonrasında duygularını dile getiren Tülay Karabulut, “Geleneksel El Sanatları mezunuyum. Çok mutluyum. Tarif edilemeyecek bir mutluluk. Son dönem çok zor geçti. Bebeğim de benimle birlikte mezun olmuş gibi oldu. Üniversiteyi hiç okumamıştım, eşime üniversitenin kapısından bir girmek istediğimi söyledim. Eşim de izin verdi. Onların yardımı ile bu süreci atlattık. Bundan sonra bebeğimi biraz büyüttükten sonra bölümümle ilgili bir yol çizmeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Tülay Karabut’un eşi Murat Karabulut ise eşinin mezun olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Gerçekten bugün bizim için özel bir gün. Eşim iki yıl önce katsayının kalkması ile birlikte üniversite sınavına girmeye karar verdi. Biz de bu konuda destek verdik. Kazandı, şu anda da bitirdi çok şükür. Çok mutluyuz" dedi.

Okul sürecinde eşine çocuklara bakarak, sınav döneminde ise bulaşıkları yıkayarak destek olmaya çalıştığını söyleyen Mustafa Karabulut, "Yemek yaptım ev işlerine yardım ettim. Yardımlarımız olmuştur her zaman. Bizim de bu mezuniyette payımız var, inkar edilemez ama asıl başarı eşimin. İki çocuğumuz var. Bir tanesi de 1 ay sonra doğacak yakında” ifadelerini kullandı.

Tülay Karabulut'un 13 yaşındaki kızı İrem Su ise okul döneminde annesinin sürekli ders çalıştığını ve ona evi temizleyerek yardım etmeye çalıştıklarını anlattı.

ELİF KİRAZ

Karnı Burnunda Üniversiteden Mezun Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karnı Burnunda Üniversiteden Mezun Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement