Karlıova'da Barış Amaçlı Futbol Turnuvası - Son Dakika
Güncel

Karlıova'da Barış Amaçlı Futbol Turnuvası

Karlıova\'da Barış Amaçlı Futbol Turnuvası

Karlıova Eğitim-Sen Şubesi tarafından 24 takımın katıldığı, "Aracımız futbol, amacımız barış" sloganıyla futbol turnuvası düzenlendi.

23.05.2013 12:51  Güncelleme: 12:55

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Eğitim-Sen Şubesi tarafından 24 takımın katıldığı, "Aracımız futbol, amacımız barış" sloganıyla futbol turnuvası düzenlendi. Takımlardan bazıları, çözüm süreci ve barışı çağrıştırması için; Akil Adamlar, Barış Gücü, Barışın Doğusu, Barış Güvercinleri ve Barış Ovası gibi isimlerle turnuvaya katıldı.

Eğitim-Sen Karlıova Şubesi, çözüm sürecine ve hedeflenen barışa destek vermek amacıyla, "Aracımız futbol, amacımız barış" sloganıyla bir futbol turnuvası düzenledi. Turnuvaya katılan takımlar, turnuva sloganına uygun olarak; Akil Adamlar, Barış Gücü, Barışın Doğusu, Barış Güvercinleri ve Barış Ovası gibi isimler aldı. Eğitim-Sen Karlıova temsilcisi Ramazan Kartal, bölgede yaşanan savaş tarihinin sonuna yaklaşıldığını belirterek, "Bir futbol turnuvası düzenleyerek sürece katkı sağlayacağımızı düşündük. Şimdi oluşan barış süreciyle beraber tüm gençlerimizde böylesi bir heyecan var. Bu heyecanı tüm ülke kamuoyuna göstermek için yaptığımız turnuvaya, tüm Karlıovalılar'ın destek verdiğine tanık olduk. Reyhanlı saldırısını da unutmayan gençlerimiz 'Acınız Acımızdır' yazılı tğşörtleri kendi çabalarıyla hazırlıyarak, maçlara bu tişörtlerle çıktı. Ayrıca Fenerbahçe- Galatasaray maçından sonra ülkemizde yaşanan futbol teröründe hayatını kaybeden Burak Yıldırımı da unutmayarak, 'Burak Yıldırım'ı unutmuyacağız' yazılı formalarla çıktık. Bu topraklarda barış kalıcı olması amacıyla gençlerimizi barışa katkı sağladıkları için kutluyorum" dedi.

İki hafta sürecek turnuva sonunda şampiyon takıma kupa verilecek. - Bingöl/ Karlıova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karlıova'da Barış Amaçlı Futbol Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement