Karate: 22. Dünya Şampiyonası - Son Dakika
Güncel

Karate: 22. Dünya Şampiyonası

Karate: 22. Dünya Şampiyonası

Erkek Türk Milli Takımı, yarı finalde ev sahibi Almanya’ya yenildi.

07.11.2014 22:45

Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen Dünya Büyükler Karate Şampiyonası'nda üçüncü gününde Erkek Türk Milli Takımı, yarı finalde ev sahibi Almanya'ya yenildi.

22. Dünya Karate Şampiyonası'nın üçüncü gününde kumite takım müsabakaları yapıldı. Dünya ikincisi olarak Bremen'e gelen ve bu nedenle ilk turu maç yapmadan geçen Erkek Kumite Milli Takımı ikinci turda Makedonya ile karşılaştı. Makedonya'yı Enes Erkan, Serkan Yağcı ve Erman Eltemur'un galibiyetleriyle geçen ay-yıldızlı karateciler, üçüncü turda Avrupa şampiyonu Azerbaycan karşısına çıktı.

Tampere'de finalde kaybettiği rakibi karşısında Enes Erkan, Serkan Yağcı, Yaser Şahintekin, Erman Eltemur ve Gökhan Gündüz beşiyle çıkan milli takım, Azerbaycan'ı puan averajıyla yenerek rövanşı aldı. Seride tek galibiyeti Niyazi Aliyev'i 5-0 mağlup eden Enes Erkan alırken, Serkan Yağcı, Yaser Şahintekin ve Gökhan Gündüz maçlarını berabere bitirdi. Erman Eltemur ise Ayhan Mamayev'e 3-0 kaybetti. Gökhan Gündüz'ün serinin son maçında bitime dört saniye kala aldığı puan Türkiye'yi grup finaline çıkardı.

Grup finalinde Bosna Hersek ile karşılaşan Erkek Kumite Milli Takımı'nda Enes Erkan ve Rıdvan Kaptan maçlarını 0-0 berabere bitirdi. Serinin üçüncü maçında Serkan Yağcı rakibini bitime 48 saniye kala aldığı puanla geçti. Dördüncü maçta Yaser Şahintekin'in rakibini 5-1 yenmesi sonucu seride skoru 3-1'e getiren Erkek Kumite Milli Takımı yarı finale çıktı.

Erkek Kumite Milli Takımı yarı finalde 2012 Avrupa Şampiyonası'nda finalde kaybettiği Almanya karşısına çıktı ancak maç serisinde kaybederek final şansını yitirdi.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, müsabaka sonrası Erkek Kumite Milli Takımı sporcularını teselli etti. Bremen'de son yılların en büyük hakem "facialarından" birini yaşadıklarını ifade eden Delihasan, "Hakemler yazılan senaryoyu çok iyi uyguladı. Alman antrenörün her itirazını puana çeviren hakem masası altın madalyamızı çaldı. Bu olayın takipçisi olacağız. Tespitlerimizi Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos'a da sunacağız" diye konuştu. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karate: 22. Dünya Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement