Karamehmet'e Kötü Haber - Son Dakika
Güncel

Karamehmet'e Kötü Haber

Karamehmet\'e Kötü Haber

Rekabet Kurulu, Karamehmet-Kazancı Ortaklığının Aldığı Elektrik Dağıtım Bölgelerine İlişkin Kararını Verdi.

16.12.2010 15:11  Güncelleme: 15:20

Rekabet Kurulu, Boğaziçi, Gediz ve Trakya elektrik dağıtım bölgelerinin MMEKA şirketi tarafından devranılması halinde Kazancı Holding açısından hakim durum oluşacağına karar verdi.

Rekabet Kurulu bugünkü toplantısında, Boğaziçi, Gediz, Trakya ve Dicle elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirme ihalelerini değerlendirmeye aldı.

Rekabet Kurulu, Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş., Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş., Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin özelleştirilmesi işlemlerine ilişkin kararını verdi.

Rekabet Kurulu, teklif sahiplerinden MMEKA'nın hissedarlarından Mehmet Kazancı, Esin Kazancı, Begüm Kazancı ve Mustafa Kurnaz'ın, Kazancı Holding A.Ş. ve dolayısıyla Aksa Elektrik ile aynı ekonomik bütünlük içinde olduğu ve 4054 sayılı Kanun kapsamında tek bir teşebbüs olarak kabul edilmesi gerektiği sonucuna ulaştı.

Kurul, İş-Kaya-MMEKA ve/veya Aksa Elektrik tarafından Boğaziçi, Gediz ve Trakya'nın üçünün birden devralınması halinde, Kazancı Holding bakımından hakim durum yaratılması suretiyle ilgili pazarlarda rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucunun doğacağına karar verdi.

Rekabet Kurulu, söz konusu işlemlere izin verilemeyeceği, ancak söz konusu teşebbüslerin Boğaziçi, Gediz ve Trakya'dan sadece ikisini devralmaları durumunda 4054 sayılı Kanun bakımından bir sakınca oluşmayacağı kararına vardı.

Kurul, Dicle'nin, İş-Kaya-MMEKA-Rosse tarafından devralınması işleminde ise bir sakınca olmadığına karar verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Karamehmet'e Kötü Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement