Karaman'da Bir İlk! Bilim Merkezi Törenle Açıldı - Son Dakika
Güncel

Karaman'da Bir İlk! Bilim Merkezi Törenle Açıldı

Karaman\'da Bir İlk! Bilim Merkezi Törenle Açıldı

Karaman Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi törenle hizmete girdi.

08.06.2012 18:02  Güncelleme: 18:01

Her hafta bir açılış gerçekleştirerek yeni tesislerini vatandaşlarımızın hizmetine sunan Karaman Belediyesi, 8 Haziran Cuma günü de Deneme ve Bilim Merkezi'ni hizmete açtı.

Eski Belediye binasının üçüncü katında hizmete giren Bilim Merkezinin açılış törenine; Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Merkezin açılışında konuşan Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu; Araştıran ve deneyerek öğrenen gençlerin yetişmesine katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Karaman Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi'nin gençlerin ufkunu açacağına inandığını belirten Başkan Uğurlu: "Bazı ülkeler teknoloji ve bilime verdikleri önemle bugün Dünya ekonomisinin en büyük devletleri arasında yer alıyor.

Demek ki bilim bir güçtür, kuvvettir. Burada açtığımız merkez çocuklarımızın, gençlerimizin ufkunu açacak. Birçok okulda olmayan ve daha önce görmedikleri aletleri, uygulamadıkları deneyleri bu merkezde dokunarak, hissederek yararlanma şansları olacak. Fizik, kimya ve biyoloji dallarında öğrenme ve deneme istasyonlarının, kütüphanenin, internet erişiminin ve sunum salonunun bulunduğu merkezde öğrenciler; araştırma ve deney yaparken görevli öğretmenlerden de bilgi alabilecek. Öte yandan her hafta bir açılış programımız da hızla ve heyecanla devam edecek" dedi.

Deneme ve Bilim Merkezinin açılışının ardından odaları tek tek gezen ziyaretçiler; merkezi çok beğendiklerini ifade ederek, görevli öğretmenlerden alet ve gereçler hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karaman'da Bir İlk! Bilim Merkezi Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement