Karaloğlu, Konteyner Kentlerde - Son Dakika
Güncel

Karaloğlu, Konteyner Kentlerde

Karaloğlu, Konteyner Kentlerde

Vatandaşların konteynerlere Aralık ayı sonunda yerleştirilmeye başlanacağını söyledi.

19.12.2011 09:14

Vali Münir Karaloğlu, Van'da kesin hasar tespit çalışmalarında evi yıkılan ve ağır hasarlı olan vatandaşların konteynerlere Aralık ayı sonunda yerleştirilmeye başlanacağını söyledi.

Vali Karaloğlu, beraberinde Yardımcısı Murat Uzunparmak, TOKİ ve AFAD yetkilileriyle birlikte şehir merkezine kurulma çalışmaları hızla devam eden konteyner kentinde incelemelerde bulundu. Konteynerlerin kurulacağı arazideki altyapıyı ve konteynerleri inceleyen Karaloğlu, eksikliklerin giderilmesi için yetkililere talimat verdi. Tırların üzerinde yere indirilmeyi bekleyen konteynerleri inceleyen Karaloğlu, imalat hatası olanların araçtan indirilmemesi talimatını verdi. Konteyner kentlerinin 31 Aralık'a kadar hazır olmasını isteyen Vali Karaloğlu, yüklenici firma yetkililerine de eksikliklerin biran önce giderilmesini istedi. Karaloğlu, konteyner kentlerde yaptığı incelemelerin ardından hazırlıklarla ilgili açıklama yaptı.

"Van Merkezde 29 Mahalleden, 18'in De Kesin Hasar Tespit Çalışmaları Tamamlandı"

Van'da kesin hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini anımsatan Karaloğlu, elde edilecek verilerin ardından evi yıkılan ve ağır hasarlı olan vatandaşların Aralık ayı sonunda konteynerlere yerleştirilmeye başlanılacağını söyledi. Hasar tespitine ilişkin listelerin Valilik sitesinde yayınlanarak, muhtarlıklarda askıya çıkarılacağını kaydeden Karaloğlu, vatandaşların 1 ay içinde itiraz etme hakkının olacağını bildirdi. Vali Karaloğlu, daha sonra şunları söyledi: "Bizim 'ağır hasarlı' dediğimiz binaya vatandaş 'hayır benim binam ağır hasarlı değil orta hasarlı' diyebilir. Bizim 'orta hasarlı dediğimiz binaya 'hayır benim binam ağır hasarlı' diyerek itiraz edebilir. Kesin hasar tespiti için çeşitli kurumlardan gelen 400 mühendis arazide çalışma yapıyor. Şuana kadar Van merkeze bağlı 93 köy, 29 mahallenin 18'in de kesin hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Van merkeze bağlı beldelerden Erçek'te 5 mahalleden 2'sinde kesin hasar tespit çalışmaları tamamlanırken, Bostaniçi beldesinde ise 5 mahallenin kesin hasar tespit ve arazi çalışmaları devam ediyor. Diğer mahallelerin tamamında da en geç 10 gün içinde arazi çalışmalarını tamamlayarak askıya çıkaracağız. Kesin hasar tespitlerinde evi ağır hasarlı olan ve yıkılanları çadırlardan alarak konteynerlere yerleştireceğiz. Depremzede vatandaşlarımız kışı konteynerlerde geçirecek"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karaloğlu, Konteyner Kentlerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement