Karakolda Dayak Davasında İlk Karar - Son Dakika
Güncel

Karakolda Dayak Davasında İlk Karar

Karakolda Dayak Davasında İlk Karar

İzmir'de Kadriye Cengiz'in polisler tarafından dövülmesi davasında mahkeme kararını verdi.

15.02.2012 10:51  Güncelleme: 11:08

İzmir'de Kadriye Cengiz'in polisler tarafından dövülmesi davasında İzmir 17. Sulh Ceza Mahkemesi ilk duruşmada görevsizlik kararı verdi.

Mahkeme, dört polisin yargılandığı davanın Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar verip, ilk duruşmayı jet hızıyla sonlandırdı.

KARAKOLDA SKANDAL GÖRÜNTÜLER

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında internette ve televizyonlarda yayınlanan bir görüntü tüm gündemi altüst etmişti. Görüntülerde sivil polisler bir kadını dövüyorlardı.

Karabağlar Polis Merkezi'nde iki polis tarafından yere yatırılarak kelepçelendikten sonra dakikalarca dövülen genç kadının ifadesindeki anlatımlara göre; Temmuz ayında bir akşam eşi, kızı, damadı ve kayınbiraderi ile İzmir'de bir müzikhole eğlenmeye gitti.

Diğer yakınları dışarıda sigara içtikleri sırada polis müzikholü bastı. 3 sivil polis kimliklerini göstermelerini isteyince eşi Murat Cengiz, kendi kimliğini bu şahıslara vermek üzere garsona uzattı.

Daha sonra da yakın mesafeye park ettikleri otomobillerinden, eşinin çantasında olan kimliğini almak için dışarı çıktı. Bu sırada polisler tarafından zorla karakola götürülen kadın hem polisler tarafından taciz edildi hem de karakola götürüldüğünde de şiddete maruz kaldı.

Söz konusu karakolda şiddete maruz kalan Kadriye Cengiz'e uygulama yapan sivil polisler hakkında, "zor kullanma yetkisini aşarak basit yaralama" suçunu işledikleri iddiasıyla 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.

Mağdur kadın hakkında ise polisleri yaraladığı ve hakaret ettiği iddiasıyla 2,5 ile 6,5 yıl arasında hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karakolda Dayak Davasında İlk Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement