'Karagöz Sinema Atölyesi'nde Gala Heyecanı - Son Dakika
Güncel

'Karagöz Sinema Atölyesi'nde Gala Heyecanı

\'Karagöz Sinema Atölyesi\'nde Gala Heyecanı

Karagöz Sinema Atölyesi, 4. döneme 'merhaba' demeye hazırlanıyor.

18.12.2013 10:35

3. dönemini 280 kursiyerin sertifikalarını aldığı gala gecesi ile noktalayan Karagöz Sinema Atölyesi, yeni dönemine 4 Ocak Cumartesi günü başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Sinemaya Seyirci Kalmayın' sloganıyla hayata geçirilen Karagöz Sinema Atölyesi'nin 3. dönem kursiyerleri, Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen gala gecesinde sertifikalarını aldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmaları sürdürülen 'Karagöz Sinema Atölyesi', yeni dönem için gün sayıyor. Tayyare Kültür Merkezi'nde gala programı yapılan atölye, yeni dönem derslerine Ocak ayında başlayacak.

Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde hazırlanan 'Tiyatro Oyun Afişleri Sergisi'nin açılışıyla başlayan gala programı, kursiyerlere heyecanlı anlar yaşattı. Geçtiğimiz aylarda yaşama veda eden ünlü komedyen Nejat Uygur'un anısına özel bir köşenin de yer aldığı sergi, en güzel tiyatro oyunları afişleriyle Bursalıları sanat yolculuğuna çıkardı. Muhsin Özlükurt'un açılışını gerçekleştirdiği serginin ardından Tayyare Kültür Merkezi'nde de Karagöz Sinema Atölyesi'nin 3. dönem kursiyerlerine sertifikaları verildi. Sinemada yerel değerleri markalaştırmak ve Bursa'ya katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini hız kesmeden sürdüren Karagöz Sinema Atölyesi'nin 3 döneminde 280 kursiyer sertifika aldı. Heyecanlı anların yaşandığı gecede kursiyerlerin kurs boyunca aldıkları eğitimler sonunda yazıp yönetip oynadıkları filmler de gösterildi.

Kendi filmlerini izlediler

Oyunculuk, film yapım ve senaryo dallarında kursların gerçekleştirildiği atölyede bu yıl kursiyerler, 12'si kısa film, 4'ü belgesel olmak üzere toplam 16 filmle seyirci karşısına çıktı. Kendi filmlerini ilgiyle izleyen kursiyerler, çalışmalar sırasındaki anılarını tazelerken eğlenceli anlar da yaşadı. Galada, Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Nur Çakır, atölyeye destek veren eğitmenlere teşekkür belgelerini takdim etti. Bu yıl 450 kişinin başvurduğu atölyenin 4. dönemi ise 4 Ocak Cumartesi günü başlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Karagöz Sinema Atölyesi'nde Gala Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement