Karabalık, Karabağ Azadlık Heyetini Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Karabalık, Karabağ Azadlık Heyetini Ağırladı

Karabalık, Karabağ Azadlık Heyetini Ağırladı

Karabalık, Karabağ'da yaşanan sorunlar ile ilgili görüşmeler yapmak üzere Azerbeycan'dan Türkiye'ye gelen Karabağ Azadlık Teşkilatı temsilcilerini makamında ağırladı.

26.09.2013 15:26

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Karabağ'da yaşanan sorunlar ile ilgili görüşmeler yapmak üzere Azerbeycan'dan Türkiye'ye gelen Karabağ Azadlık Teşkilatı temsilcilerini makamında ağırladı.

Azerbaycan'da yaşanan Karabağ sorununun Türkiye'de daha iyi anlatabilmek adına bir dizi ziyarette bulunan Azadlık Teşkilatı Genel Başkanı Akif Nağı ve beraberindeki heyete eşlik eden Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyon Başkanı Bilal Dündar, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ı ziyaret etti. Azerbaycan dostluğuna büyük önem veren ve bir parka da Haydar Aliyev adını vererek yaşattığını Karabağ heyetine anlatan Dündar, Başkan Karabalık'ın her zaman federasyonun çalışmalarına destek olduğunu da kaydetti.

Azadlık Teşkilatı Genel Başkanı Akif Nağı, Başkan Karabalık'ın Azerbaycan halkına gösterdiği saygı ve sevgiyi takdirle karşıladıklarını belirterek, Türkiye ve Azerbaycan'ın geçmişten bu güne olan bağlarına da değindiği konuşmasında geçmişten günümüze Karabağ sorununun herkesin sorunu olduğunu kaydetti. Heyettekiler de Hocalı katliamı ve Karabağ sorununun unutulmaması için el birliği ve güç birliğiyle mücadele ederek bunu gerçekleştireceklerini ifade ettiler.

Türkiye ile Azerbaycan toplulukları arasında muazzam bir sevgi bağı olduğunu hatırlatan Başkan Şükrü Karabalık da, "STK temsilcileri olarak ülkemize gelerek bu sevgiyi, dostluğu pekiştirecek ziyaretiniz çok önemli. Bu ziyaretinize vesile olanlara da teşekkür ediyorum" dedi. Azadlık Teşkilatı Genel Başkanı Akif Nağı ziyaret anısına Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a hediyelerini takdim etti. Heyet Beşevler Mahallesi'nde Kartepe Belediyesi tarafından yapılan Haydar Aliyev Parkı'nı gezdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karabalık, Karabağ Azadlık Heyetini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement