Karabalık, 4 Yılı Birlik Beraberlik İçinde Geçirdik - Son Dakika
Güncel

Karabalık, 4 Yılı Birlik Beraberlik İçinde Geçirdik

Karabalık, 4 Yılı Birlik Beraberlik İçinde Geçirdik

Kartepe Meclisinde muhalefet Başkan Karabalık'ın vatandaşla görüşmesine dayanamadı.

03.04.2013 11:25

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, başkanlık ettiği meclis toplantısında görevde bulundukları 4 yılda birlik ve beraberlik içinde başta meclis üyeleri olmak üzere önemli kararlara imza attıklarını kaydetti. Salı günlerini halk günü olarak geçiren başkanın, vatandaşlarla görüşmesi nedeniyle 10 dakikalık gecikmesine dayanamayan muhalefet partisi üye meclis üyelerinin meclisi terk etmelerine karşı çoğunluğu sağlayan Kartepe Belediye Meclisi gündem maddelerini görüşerek karar bağladı.

Kartepe Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantısı meclis salonunda Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın başkanlığında gerçekleşti. Her ayın ikinci iş günü toplanan meclis üyeleri, Salı günü olan başkanın halk gününe denk gelen meclis toplantı için başkanın 10 dakikalık gecikmesine muhalefet partisi üye meclis üyeleri Bülent Sarı, Hakan Bekil ve Erdoğan Çalışkan salonu terk ederek tepki gösterdi. Aralarında yaşlı ve hamile bayanların da bulunduğu vatandaşları bekletmek istemeyen ve onların sorunlarını dinleyerek meclise gecikmeli olarak katılan başkan çoğunluğun sağlandığı meclisi başlatarak gündem maddelerini görüşmeye açtı.

Meclis toplantısı bir önceki meclis toplantı tutanaklarının oylanması ardından 2012 yılı denetim komisyon raporunun bilgilendirmesi ile devam etti. Başkan Karabalık, okunan denetim komisyon raporunun faydası olduğunu belirterek, "Denetim komisyonu gayet güzel konular tespit etmiş. Güzel bir çalışma ortaya konmuş. Belediyemizde avans kullanımı yasaklamıştık, ayrıca personel hatalarından kaynaklanan olaylarda hatayı yapana ödettirilmekte.

Bu gibi çelişkili konularda ortaya çıkartılmış. Güzel bir çalışma yapan komisyonu tebrik ederim" dedi. Muhalefetin vatandaşla görüşmesine dayanamayarak meclisi terk etmesini de eleştiren Başkan Karabalık, Salı günleri ilçenin farklı bölgelerinden çeşitli konularla alakalı vatandaşlar halk günü diyerek makama geldiğinde onları bekletmek olmazdı diyerek, "Siz de böyle düşünürsünüz diyerek kendileri ile görüştüm. Ama bazı arkadaşlar tepki olarak ayrıldı. Ayrılmasalardı iyi olurdu. Yaşlısı hamile bayanı gibi bekletilemeyecek insanlar için yapılan bu davranışı hata olarak kabul etmeyeceğinizi düşünüyorum. Hayırlısı olsun" dedi.

Bugün 2 Nisan seçimlerin üzerinden tam 4 yıl geçti diyen Başkan Karabalık, "Kartepe'de 4 yılda çok işler oldu. Halkımızın istek ve ihtiyaç duyduğu hizmetlerin görülmesinde meclis üyelerinin çok ciddi katkısı var. 4 hizmet yılında hizmet veren meclis üyelerimiz başta olmak Kartepe halkına hizmet etme istek ve bilinci ile hareket eden, sorunları birlikte çözmenin heyecan ve mutluluğunu paylaştığım, başarılarımızda büyük katkıları olan tüm çalışma arkadaşlarıma ve herkese candan gönülden teşekkür ederim. Dolu dolu geçen bu 4 yıllık süre ardından kalan 1 yıllık süreci de bu birlik ve beraberlik içinde geçireceğimize inancım tamdır" dedi.

Kartepe'nin çok hızlı değişen bir yer olduğunu kaydeden ve markalaşma yolunda hızlı adımlarla ilerledikleri ilçede çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Başkan Karabalık, "Kartepe İlçemiz sahip olduğu değerlerle her geçen gün artan şehir nüfusu, Havaalanı, Hipodrom, Lojistik merkezleri, Şehrimizin ve çevresinin turizm merkezi konumunda bulunmasının etkisiyle beraber, gelişen ticaretiyle, sağlanan eğitim öğretim çeşitliliğiyle, kültür ve sanatsal etkinlikleriyle, bir kent olgusunun oluştuğunu görmekteyiz. Geleceğin planlarının yapıldığı bu dönemde imar planlarının birçok bölgede tamamlanmasıyla beraber kent merkezi projesi Kartepe'nin bahsetmiş olduğumuz gelişimlerinin merkezi ve odak noktası olacaktır.

Belediyemiz Kartepe'mizin dinamik yapısı gereği, belediyelere verilen alışılagelmiş görevleri olan kurumları ve ibadethaneleri de dahil eden temizlik hizmeti, onlarca yeni açılan imar yolları, cadde ve sokaklarda binlerce metre asfalt ve parke çalışmalarının yapılması, binlerce çocuğumuzun ve gencimizin faydalandığı tüm ihtiyaçları karşılayan çok fonksiyonlu parklar, Bilgi evleri, Yaşbak, Göbek Bağı gibi sosyal yardımlar ve destekler, binlerce hemşerimizin dahil olduğu Kültür faaliyetleri ve geziler, mesleki kurslar ve daha onlarca projelerin yanısıra, kent yaşamı içinde ortaya çıkan yeni talep ve ihtiyaçları daima dikkate almıştır ve al­maya da devam edecektir" dedi.

Başkan Karabalık, şeffaf belediyecilik uygulamalarına önem verdiğini hatırlattığı konuşmasında, "Meclis üyesi arkadaşlar aldığı meclis kararları ile Kartepe'deki bu gelişime ve değişime önemli katkılar verdi. Özellikle imar konularında oy birliği ile alınan kararlar son aylarda oy çokluğuna döndü. Mecliste alınan kararların oylamasında oy birliğinden oy çokluğuna dönmesi nedeniyle bir karar alma aşaması yaşadık. Şeffaf belediyecilik uygulaması kapsamında komisyonlara muhalefet partisinden üyeler almıştık. CHP'nin komisyona üye verme hakkı olmadığı halde Ak Parti Grubundaki arkadaşlarla aldığımız karar ile biz komisyonlara muhalefetten temsilci alıyorduk. Ama son aylarda siyasi istekle red oyu vermelerinden dolayı grubumuz faydasını görmediği bu uygulamayı yeni komisyon seçimlerinde muhalefetten üye almama kararı alarak uygulamaya koymuştur. Artık bundan sonraki sürecin oy birliği ile devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın açıklamaları ardından gündem gereği Nisan ayı 1. Oturumunda Encümen üyeliği, İhtisas komisyon üyelerinin ve Kartepe Turizm Merkezi Birliği üye seçimleri yapıldı. Yapılan seçim sonucunda Encümen Üyeliği için yapılan gizli oylamada Erol Yılmaz ve Ercan Akçil seçildi.

İhtisas Komisyonları üyelerinin seçiminde ise şu isimler yer aldı;

Plan ve Bütçe Komisyon üyeleri; Şükrü Demirci, Osman Orhan, Musa Demirtaş, Hakkı Tandoğan ve Yusuf Özdemir

İmar ve Şehircilik Komisyonu üyeleri; Ercan Akçil, Yusuf Özdemir, Necati Günay, Orhan Akyüz ve Ramazan Tanrıverdi

Tarifeler Komisyonu Üyeleri; Ramazan Tanrıverdi, Erol Yılmaz, Hüseyin Ahmet Öztürk, Kadir Şahin ve Muharrem Genç

Türlü İşleri Komisyonu üyeleri; Musa Demirtaş, Şükrü Demirci, Necati Günay, Muharrem Genç ve Hakkı Tandoğan

Çevre Komisyon üyeleri; Kadir Şahin, Şükrü Demirci, Osman Orhan, Orhan Akyüz ve Hakkı Tandoğan

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri; Musa Demirtaş, Ercan Akçil, Erol Yılmaz, Ramazan Tanrıverdi ve Hüseyin Ahmet Öztürk seçildi.

Gündem maddesinde yer alan Kartepe Turizm Merkezi Birliği'ne de Orhan Akyüz ve Muharrem Genç seçildi.

Toplantıda rapor maddeleri de görüşülerek oylandı. Meclis üyeleri gündemdeki teklif yazılarını da görüşerek karara bağladı. Meclis toplantısı, gündemin son maddesinde yer alan 2012 yılı Faaliyet Raporu'nun 1. Başkan vekili Zafer Arat nezaretinde okunması ardından son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karabalık, 4 Yılı Birlik Beraberlik İçinde Geçirdik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement