Karabağ'a Ağladılar - Son Dakika
Güncel

Karabağ'a Ağladılar

Karabağ\'a Ağladılar

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından ‘Dünden bugüne Türkiye-Azerbaycan İlişkileri’ konulu konferans düzenlendi.

30.12.2013 12:36

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından 'Dünden bugüne Türkiye- Azerbaycan İlişkileri' konulu konferans düzenlendi.

MAKÜ Tarih Bilim ve Ekonomi Topluluğu tarafından düzenlenen 'Dünden bugüne Türkiye-Azerbaycan İlişkileri' konulu konferansa Azerbaycan Strateji Araştırmalar Merkezi (TURSAM) Başkanı Ahmet Şahidov konuşmacı olarak katıldı. MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen konferansa, MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Gökçe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümtaz Nazlı da katıldı.

HOCALI BELGESELİ AĞLATTI

Azerbaycan Tarihi ve Azerbaycan-Türkiye ilişkileri hakkında konuşan Yrd.Doç. Dr. Esme Özdaşlı, Azerbaycan'da 1993 yılında Ermeni ve Rus güçleri tarafından yapılan Hocalı katliamını anlattı. Duygusal anların yaşandığı konferansta Hocalı Belgeseli'ni seyredenler gözyaşlarına hakim olamadı.

BİZ MİLLETİZ, İKİ DEVLET, AZERBAYCAN, TÜRKİYE

Türkiye'nin kendisinin ikinci vatanı olduğunu söyleyen TURSAM Başkanı Ahmet Şahidov, şöyle konuştu: "Türkiye benim ikinci vatanım, aslında vatanın birincisi, ikincisi olmuyor. Vatan tek vatandır, Türkiye, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs, bütün Türk Dünyası hepsi bizim vatanımızdır. Nerede bir Türk yaşıyorsa, orası bizim vatanımızdır, oranın derdi, bizi ilgilendirmelidir. Sevinci bizi sevindirmelidir. Büyük Atatürk güzel söylemiş, 'Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir. Bu fikirden yola çıkarak, derdimizi konuşmaya gelmişiz, ne mutlu bizlere ki, bu salonu dolduracak kadar birliğimiz var. Türkiye Azerbaycan ilişkileri, dünyada alternatifi olmayan ilişkilerdir. Dünyada iki ülke tanımıyorum ki, bu kadar sıcak ve kardeş olsun. Türkiye ile Azerbaycan ilişkileri çok uzun tarihe sahiptir."

Şair Bahtiyar Vahapzade'nin Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini şiirinde en iyi şekilde vurguladığını hatırlatan Şahidov, şunları söyledi: "İşte bu şiirde, Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin ne kadar sarsılmaz olduğunu gösteriyor. Biz gençler, Türk Dünyası ve Turan'la tanıştığımızla tekçe Türkçe ve Azerbaycan arasındaki kardeşliği değil, çünkü bizim Kuzey Kıbrıs gibi Kazakistan'da, Özbekistan'da kardeşlerimiz var. 70 yıl Sovyet Dönemi'nde oldukları için Türklüklerini tam olarak anlamış değiller ama olsun, yine de bizlerin, sizlerin sayesinde anlayacaklar ve Rus şovenizminin propagandasından, esaretinden kurtulacaklardır."

Şahidov, konuşmasında kendi yazdığı Ben Türk'üm isimli şiirini okudu. Şahidov'un konuşması sırasında 'Karabağ Türk'tür, Türk kalacak' diye slogan attı. Konuşmaların ardından MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Halil İbrahim Gökçe, TURSAM Başkanı Ahmet Şahidov ve Yrd. Doç. Dr. Esme Özdaşlı'ya MAKÜ anmalığı takdim etti. Konferansın sonunda Dr. Şahidov, yeni kitabı Sıfır Noktası'nı imzalayarak öğrencilerle fotoğraf çektirdi. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karabağ'a Ağladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement