Karaaslan Hadimi Parkı Hıdırellez Şenlikleri İle Açıldı - Son Dakika
Güncel

Karaaslan Hadimi Parkı Hıdırellez Şenlikleri İle Açıldı

Karaaslan Hadimi Parkı Hıdırellez Şenlikleri İle Açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, Karaaslan Hadimi Parkı'nın açılışı ve Hıdırellez Şenlikleri Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile yapıldı.

07.05.2011 00:01

Konya'nın en büyük parkını hizmete sunduklarını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hıdırellez etkinliklerinin de tüm dünya için birlik-beraberlik örneği olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hazreti Mevlana ve Hazreti Hadimi'nin diyarı olan Konya'nın tüm dünyanın hayran olduğu bir şehir olması için hep birlikte çalıştıklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, Konya'nın en büyük parkı olma özelliğini taşıyan Karaaslan Hadimi Parkı'nın açılışı Hıdırellez Şenlikleri ile birlikte yapıldı.

Karaman Yolu üzerindeki parkta düzenlenen programa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, eşi Hatice Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Kerim Özkul, Mustafa Kabakçı, Ayşe Türkmenoğlu, Hasan Angı, Muharrem Candan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, eşi Fatma Akyürek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mahalle sakinleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, binlerce kişinin bir araya geldiği Hıdırellez Şenlikleri'nin birlik ve beraberliğe vesile olmasını dileyerek Meram bölgesine yapılan park nedeniyle Başkan Akyürek'e teşekkür etti.

BİRLİK-BERABERLİĞİMİZ DÜNYAYA ÖRNEK

Geleneksel olarak düzenledikleri Hıdırellez etkinliklerinin birlik ve beraberliğin göstergesi olduğunu vurgulayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'de ve dünyada fesat çıkarmak isteyenlere Türk halkının her zaman en güzel cevabı verdiğini söyledi. Milletin heyecanını kaybetmeden hedefe varıncaya kadar kutlu yürüyüşünü sürdüreceğini kaydeden Başkan Akyürek, kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce kişinin bir araya geldiği, birlik içinde geçen Hıdırellez Şenliği'ni dünyanın örnek alması gerektiğini kaydetti.

Konya'nın en büyük parkı olan Karaaslan Hadimi Parkı'nı 6 milyon TL'ye mal ettiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, 129 bin metrekare yeşil alanı, 17 bin metrekare meyve bahçesi, binicilik tesisleri, Hazreti Hadimi'nin Türbesi'nden esinlenerek yapılan havuzları ile örnek bir parkı hizmete sunduklarını söyledi. Başkan Akyürek, yapılan yatırımlarla şehir genelinde yeni cazibe alanlarının oluştuğunu, altyapının güçlendiğini de sözlerine ekledi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Hıdırellez ile birlikte baharın dirilişine şahit olduklarını belirterek, Türkiye'nin de adeta yeni bir dirilişi yaşadığını ifade etti.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, binlerce kişinin bir araya geldiği böyle bir tabloyu dünyanın birçok ülkesinde görmenin mümkün olmayacağını kaydederek, parkın hayırlı olmasını diledi.

BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Konya'ya güzel hizmetler kazandırdığını ve hizmetlere güzel isimler verdiğini belirterek, tüm insanlığın değeri olan Hazreti Hadimi isminin Konya'nın en büyük parkına verilmesi nedeniyle Başkan Akyürek'e teşekkür etti. Büyük bir coşkuya sahne olan Hıdırellez'in diriliş manasının önemine dikkat çeken Bakan Davutoğlu, "Böyle anlamlı bir günde 187 bin metrekarelik bir parkı Konyalıların hizmetine sundukları, engellileri düşündükleri, meyve ağaçlarını halkın hizmetine sundukları için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Halka hizmetin en büyük bahtiyarlık olduğunu vurgulayan Bakan Davutoğlu, Hazreti Mevlana ve Hazreti Hadimi'nin diyarı olan Konya'nın tüm dünyanın hayran olduğu bir şehir olması için hep birlikte gece-gündüz çalıştıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Başkan Davutoğlu ve protokol üyeleri hep birlikte kurdele keserek Karaaslan Hadimi Parkı'nın açılışını gerçekleştirdiler.

Bakan Davutoğlu ve beraberindekiler açılışın ardından hep birlikte parkı gezerken; Hıdırellez Şenlikleri kapsamında ünlü sanatçı Hüseyin Turan sahne aldı. Birbirinden güzel türkülerini seslendiren Turan'a Konyalılar büyük ilgi gösterdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karaaslan Hadimi Parkı Hıdırellez Şenlikleri İle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement