Kar, Çorum-Samsun Kara Yolunu Ulaşımı Aksattı - Son Dakika
Güncel

Kar, Çorum-Samsun Kara Yolunu Ulaşımı Aksattı

Kar, Çorum-Samsun Kara Yolunu Ulaşımı Aksattı

Çorum'da dün akşam başlayan ve etkisini artırarak devam ettiren kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu.

06.01.2015 13:56  Güncelleme: 14:28

Çorum'da dün akşam başlayan ve etkisini artırarak devam ettiren kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu. Zincirsiz araçların Çorum- Samsun karayolunda geçişlerine izin vermezken, bekleme noktalarında uzun araç kuyrukları oluştu.

Çorum'da dün akşam başlayan kar yağışı bugün de etkisini sürdürdü. Kar nedeniyle Çorum-Samsun karayolunda trafik akışı adeta felç oldu. Çorum Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri kar yağışı ve yoğun tipiden dolayı Çorum-Samsun Karayolu'nu iki yönlü olarak araç trafiğe kapattı. Samsun karayolu üzerinde bekleme noktaları oluşturuldu. Ekipler, yoldaki araçları dinlenme tesislerine ve bekleme noktalarına yönlendirdi.

Çorum Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, karayolundaki uygulama noktalarında incelemelerde bulundu. Kar yağışı nedeniyle yolun trafiğe kapatıldığını ifade eden Emniyet Müdürü Tarancı, "Yolumuz trafiğe kapalı. Karayolu ekipleri çalışmalara başladı. Zinciri olan araçların geçişlerine izin veriyoruz. Çekici, TIR gibi araçların yola devam etmesine izin vermiyoruz. Kayma nedeniyle oluşan maddi hasarlı kazaların dışında ciddi bir kaza yaşanmadı" dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ KIZIP RÖPORTAJI YARIDA BIRAKTI

İl Emniyet Müdürü Tarancı, gazetecilere röportaj verdiği sırada yoldan hızla geçen bir minibüs, tepkiye neden oldu. Röportajı yarıda kesen Tarancı, tehlikeli araç kullanan sürücüye yavaşlaması için eliyle işaret ederek tepki gösterdi.

Taşımalı eğitim yapan okul servisleri de yolda kaldı. Köye giden öğrenciler yolun trafiğe kapanması nedeniyle minibüslerin içerisinde bekledi. Öğrenciler telefonla ailelerine haber verdi.

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Çorum-Samsun karayolunun trafiğe kapanması nedeniyle bekleme noktalarında uzun araç kuyrukları oluşurken, karayolları ekipleri de bölgede kar temizleme çalışmalarına başladı. Yaklaşık 2 saat sonra araç trafiği kontrollü olarak sağlandı. Zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi. - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kar, Çorum-Samsun Kara Yolunu Ulaşımı Aksattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement