Kapadokya Yeni Yıla Hazır - Son Dakika
Güncel

Kapadokya Yeni Yıla Hazır

Kapadokya Yeni Yıla Hazır

Türkiye'nin peribacaları, kayadan oyma eğlence merkezleri, butik otelleri ve sıcak hava balonları ile ünlü Kapadokya bölgesinde bulunan işletmeler, yılbaşı hazırlıklarını tamamladı.

22.12.2015 12:25

Türkiye'nin peribacaları, kayadan oyma eğlence merkezleri, butik otelleri ve sıcak hava balonları ile ünlü Kapadokya bölgesinde bulunan işletmeler, yılbaşı hazırlıklarını tamamladı. İşletmelerin şu anda yüzde 70 doluluk oranına ulaştığı belirtildi.

Kapadokya'da faaliyet gösteren oteller, Türk geceleri ile ünlü kayadan oyma eğlence merkezleri ve restoranlar misafirlerini yılbaşında özel sürprizlerle ağırlayacak. Kış mevsiminde olunmasına rağmen havanın fazla soğuk olmaması ve kar yağışı beklenmemesi, doğa ve balon turları ile atlı gezi yapma imkanı sunması da yılbaşında yerli turistin bölgeyi tercihinde etken oldu.

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, bölgede bulunan işletmelerin yerli turistinde yüksek talebiyle yılbaşına yüzde 70 civarında doluluk oranıyla gireceklerini söyledi. Dinler, "Kapadokya bölgesinde bulunan işletmelerde uygulanacak paket program tarifeleri ise konaklamalı 450 TL, konaklamasız ise 150 TL civarında olacak" diye konuştu.

Nevşehir'in Göreme beldesinde bulunan Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz ise, 24 Aralık'ta Noel tatiline giren ülkelerin vatandaşlarından Kapadokya bölgesine gelenlerin bu tatil sürecini Kapadokya'da çeşitli aktivitelerle geçireceklerini söyledi. Bu dönemde özellikle, Kore, Çin, Endonezya, Malezya ve Hindistan'dan gelen turistlerin yılbaşını burada geçireceklerini belirten Durmaz, "Beldemizdeki butik tabir ettiğimiz mağaradan oyma otellere talepler istediğimiz seviyelerde bulunuyor. Bu yıl yerli turistler de ilgi gösteriyor. Butik otellerde yılbaşı özel programları 60- 200 EURO arasında değişen fiyatlarla sunuluyor" dedi. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapadokya Yeni Yıla Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement