Kanada Yüksek Mahkemesi Üyesine Yetersizlik Davası - Son Dakika
Güncel

Kanada Yüksek Mahkemesi Üyesine Yetersizlik Davası

Kanada Yüksek Mahkemesi Üyesine Yetersizlik Davası

Kanada'da, Başbakan Stephen Harper'ın, Yüksek Mahkeme üyeliğine seçtiği Marc Nadon için aynı mahkemede yetersizlik davası açıldı.

16.01.2014 02:11  Güncelleme: 08:05

Kanada'da, Başbakan Stephen Harper'ın, Yüksek Mahkeme üyeliğine seçtiği Marc Nadon için aynı mahkemede yetersizlik davası açıldı. Bu davayla ilk kez bir hakim, üye seçildiği bir mahkemede yeterlilik için sorgulanmış olacak.

Başkent Ottawa'daki Yüksek Mahkeme binasında görülen davada, Toronto avukatlarından Rocco Galati'nin, Quebecli avukat Marc Nadon'ın Yüksek Mahkeme üyeliği için yetersiz olduğu iddiasıyla yaptığı müracaat görüşüldü.

Terörizm davalarındaki uzmanlığıyla bilinen Rocco Galati'nin, anayasa gereği Yüksek Mahkeme üyesi olacak hakimin, yaşadığı eyaletteki en kıdemli 3 hakimden birisi olması gerektiği, Marc Nadon'ın bu özelliği taşımadığı yönündeki iddiası, Yüksek Mahkeme üyelerince gün boyu süren oturumda sorgulandı.

Quebec Eyaleti Medeni Hukuk Kodları'nın, Kanada genelinden farklı olduğunu da kaydeden Rocco Galati, Nadon'ın bu manada da yetersiz olduğunu savundu.

Kanada Yüksek Mahkemesi, akşam saatlerine dek süren dava sonrası herhangi bir karar açıklamazken, gazetecilere açıklama yapan Rocco Galati, hükümetin kendisine yakın ya da ılımlı bakacak kişileri Yüksek Mahkeme üyeliğine getirmek istediğini savundu.

Galati, "Sonuna kadar mücadele etmekten çekinmeyeceğim" dedi. - Kanada

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanada Yüksek Mahkemesi Üyesine Yetersizlik Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement