İsrailli bakandan, silah musluğunu kapatan Kanada'ya sert sözler: Talihsiz bir durum - Son Dakika
Güncel

İsrailli bakandan, silah musluğunu kapatan Kanada'ya sert sözler: Talihsiz bir durum

İsrailli bakandan, silah musluğunu kapatan Kanada\'ya sert sözler: Talihsiz bir durum

Kanada'nın, Gazze'de soykırım yapan İsrail yönetimine silah satışını durduracağını açıklaması sonrası Tel Aviv yönetiminden zehir zemberek sözler geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Kanada hükümetinin kararını, "Hamas'a karşı meşru müdafaa hakkını baltalayan bir adım atması talihsiz bir durum." diyerek sert bir dille eleştirdi.

19.03.2024 23:55  Güncelleme: 23:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Kanada hükümetinin İsrail'e silah satışını durduracağına ilişkin kararını "İsrail'in meşru müdafaa hakkını baltalayan talihsiz bir durum" olarak nitelendirdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Katz, Kanada'nın İsrail'e silah ihracatını durdurma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kanada, İsrail'e silah satışını durduracak
İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz

"MEŞRU MÜDAFAA HAKKINI BALTALAYAN TALİHSİZ BİR DURUM"

Kanada hükümetinin bu hamlesini tarihin "sert şekilde" yargılayacağını savunan Katz, Kanada'nın, ülkesinin "Hamas'a karşı meşru müdafaa hakkını baltalayan bir adım atması talihsiz bir durum." dedi. Katz, Hamas yok edilene ve esirlerin tamamı evlerine dönene kadar savaşmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

KANADA, İSRAİL'E SİLAH SATIŞINA SON VERECEK

Toronto Star gazetesine bugün konuşan Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Avam Kamarası tarafından Filistin hakkında kabul edilen önergenin, bağlayıcı olmamasına rağmen Kanada hükümetinin bundan sonra "İsrail'e silah ihracatını durduracağını" söylemişti. Askeri mal ve teknoloji ihracatına yönelik izinleri onaylama ve reddetme yetkisi bulunan Bakan Joly, yapılan bu değişikliğin "sembolik kalmayacağını", önemli olduğunu vurgulamıştı.

Kanada, İsrail'e silah satışını durduracak
Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly

Üzerinde düzeltmeler yapılan önergede, "Filistin Devleti'nin tanınması" şeklindeki ifade "Filistin Devleti'nin kurulmasının desteklenmesi", İsrail'e yönelik silah satışlarıyla ilgili bölümde yer alan "askıya alma" ifadesi ise "durdurma veya yasaklama" şeklinde değiştirilmişti. Önergedeki değişiklikler, Kanada Avam Kamarasında 117'ye karşı 204 oyla kabul edilirken, Başbakan Justin Trudeau'nun da önerge değişikliği lehine oy kullandığı bildirilmişti. Dışişleri Bakanı Joly, İsrail'e askeri malzeme ve teknoloji ihracatına ilişkin ihracat izinlerini 8 Ocak itibarıyla geçici olarak askıya almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrailli bakandan, silah musluğunu kapatan Kanada'ya sert sözler: Talihsiz bir durum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Yusuf cihan: Geç alınmış bir karar.Gazze yerle bir oldu.Yardım edenlerde helak olacaktır. 105 5 Yanıtla
  • Atilla Ata: Kanada’yı kutluyorum. İnsan olmayı bilen , bebek ve kadın katili terorist organize İsrail’e somut yaptırım uygulayan ilk kahraman ülke… 88 8 Yanıtla
  • Mehmet Aytekin: Aynı fener gibi milletin hakkını gasp edip mağdur edebiyatı yapıyolar sürekli 36 47 Yanıtla
    Emrah Erzurumlu: feneri gömcem diye nerden nereye bağlamışsın sende. 6 0
  • Pinokyo: Bütün ülkeleri kadınlar yönetsin. 51 16 Yanıtla
  • Ahmet Kılıç: Kanada bakanının kendisi gibi, aldığı kararda çok güzel ve iç açıcı. 49 7 Yanıtla
  • barbaros hayrettin paşa: şu teröristleri yok edecek müslüman ülke çıkmadı ona yanarım 32 0 Yanıtla
  • Harun Doğan: En azından satışı durdurmuşlar helal olsun bizim hükümetimiz ise ticaretle alakalı hiç birşey yapmadı şimdiye kadar yaparlar inşallah 28 1 Yanıtla
  • Murat Ceylan: birilerinden biryerlerden Kanadanın kulağına bişeyler fısıldanır satışa yine devam eder bakında görün... 19 7 Yanıtla
  • Bekir Durdu: helal olsun bazen disi kaplan olmak lazim. 15 0 Yanıtla

Advertisement