Kanada Başbakanı Harper, Filistin'de - Son Dakika
Güncel

Kanada Başbakanı Harper, Filistin'de

Kanada Başbakanı Harper, Filistin\'de

Filistin Devlet Başkanı Abbas ile biraraya gelen Harper: "Müzakereler, İsrail devletinin yanında Filistin devleti kurulabilmesi için tek yol" Abbas: "Başkenti Doğu Kudüs olan 1967 sınırlarında bağımsız bir Filistin devleti kurulması talebinden vazgeçmeyeceğiz"

20.01.2014 16:45

Kanada Başbakanı Stephen Harper, Filistin ve İsrail arasındaki müzakerelere ilişkin, bunun Filistin devletinin kurulabilmesi için tek yol olduğunu savundu.

Başkent Ramallah'taki Başkanlık Sarayı'nda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la biraraya gelen Stephen, görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında, "ABD'nin barış sürecinde harcadığı çabaları destekliyoruz. Müzakereler, İsrail devletinin yanında Filistin devleti kurulabilmesi için tek yol" dedi.

Bir soru üzerine "İsrail'in Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerini kınamayı" reddeden Harper, "İsrail'i ve her iki taraf arasında anlaşmaya varabilmek için müzakereleri" desteklediklerini dile getirdi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas da ABD'nin barış müzakereleri çerçevesinde sarfettiği çabalardan övgüyle söz etti.

Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırlarında bağımsız bir Filistin devleti kurulması talebinden vazgeçmeceklerini ifade eden Abbas, müzakerelerin, uluslararası meşruiyet ve Arap Barış Planı esasına dayalı, iki devletin kurulmasını öngören bir anlaşmaya götürmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

"Filistin devleti toprakları" üzerinde İsrail varlığını kabul etmeyeceklerini belirten Abbas, Kanada'nın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Filistin'e "BM'de üye olmayan gözlemci devlet statüsü" verilmesi için 2012 yılında yapılan oylamada "hayır" oyu kullanmasına ilişkin, "Her ülkenin kararlarına saygı duyarız. Kanada'yla ilişkilerimizi geliştirmek ve güçlendirmek isteriz" ifadelerini kullandı.

Abbas, Filistin'e verdikleri ekonomik destek dolayısıyla Harper ve beraberindeki heyete teşekkür etti. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanada Başbakanı Harper, Filistin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement