Kanada Başbakanı, Harper Filistin'de - Son Dakika
Güncel

Kanada Başbakanı, Harper Filistin'de

Kanada Başbakanı, Harper Filistin\'de

Harper, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile bir araya geldi Harper'in korumalarının Beytüllahim kentinde kiliseyi ziyaretinde bazı basın mensuplarına yönelik tutumu nedeniyle ziyaretin boykot edilmesini istedi.

20.01.2014 13:30

Kanada Başbakanı Stephen Harper, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüştü.

Harper, Beytullahim kentindeki El-Mehd Kilisesi'ni ziyaretinin ardından Ramallah'a geçerek, Abbas'la biraraya geldi.

Öte yandan Filistin Gazeteciler Sendikası, Harper'in korumalarının ziyaret öncesi bir kilisede basın mensuplarına yönelik "kaba tutumuna" tepki göstererek, gazetecilerin Harper'ın Ramallah ziyaretini takip etmemeleri çağrısında bulundu.

Sendika üyesi Nasır Ebubekir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kanada Başbakanı Harper'ın Beytullahim kentindeki El-Mehd Kilisesi'ni ziyareti sırasında korumalarının Filistinli gazetecilere saldırdığını söyledi.

Bunun "kabul edilemez" olduğunu vurgulayan Ebubekir, bu nedenle sendikanın, ziyareti "boykot' çağrısında bulunarak, tüm basın yayın organlarına bu durumu bildirdiğini belirtti.

Korumaların görüntü almasını engellediği kameramanlardan Musa eş-Şair de Başbakan Harper'ın korumalarının basın mensuplarına, uygun olmayan bir tarzda davrandığını ifade etti.

Şair, korumaların kendisinin yanı sıra başka bir kameramanı da darp ederek, dışarı çıkardığını iddia etti. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanada Başbakanı, Harper Filistin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement