Kan Çiçeklerine Borcumuz Var" Adlı Sergi Ayvalık'ta Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kan Çiçeklerine Borcumuz Var" Adlı Sergi Ayvalık'ta Açıldı

Görüntü Dökümü : Sergiye ait detaylar Ayvalık Sanata Destek Derneği Başkanı Ali Akdamar ile röportaj "Kan Çiçeklerine Borcumuz Var" adlı sergi Ayvalık'ta açıldı Çanakkale Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu tarafından oluşturulan "Kan Çiçeklerine Borcumuz Var" isimli sergisi, Ayvalık'ta sergilenmeye başlandı.

29.01.2016 18:46

Görüntü Dökümü :

Sergiye ait detaylar

Ayvalık Sanata Destek Derneği Başkanı Ali Akdamar ile röportaj

"Kan Çiçeklerine Borcumuz Var" adlı sergi Ayvalık'ta açıldı

Çanakkale Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu tarafından oluşturulan "Kan Çiçeklerine Borcumuz Var" isimli sergisi, Ayvalık'ta sergilenmeye başlandı.

Ayvalık Sanata Destek Derneği bünyesindeki Destek Tasarım Akademisi Kafedamia Sergi Salonunda açılan sergiye, Ayvalıklı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Çanakkale Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu'nun 1915'de Çanakkale Savaşları'nda kaybedilen kahramanların anılarına ithaf etmek üzere "Kan Çiçeklerine Borcumuz Var" isimli kırkyama çalışması, 100. yıl için özel olarak hazırlandı.

24 kadının yaptığı eserlerden oluşan sergiyle hayatlarını Anadolu toprakları için veren ve grubun gelincik olarak isimlendirdiği şehitlere ithaf edilmesi ise sergiyi gezen sanatseverlerce duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Ayvalık Sanata ve Eğitime Destek Derneği Başkanı Ali Akdamar, serginin kırmızı ve beyaz renklerle bezenmiş eserlerden oluştuğunu söyledi.

Efsaneye göre şehitlerin kanlarıyla sulanmış topraklarda çok fazla gelincik çiçeklerinin ürediğini anlatan Akdamar, "Bu gelinciklere kan çiçekleri de deniliyor. Boreas Grubu'nun hazırladığı bu serginin çıkış noktası bu kan çiçekleridir. Burada sergilenen her eserin üzerinde mutlaka bir gelincik formu bulunuyor. Biz de Ayvalık Sanata Destek Derneği olarak derneğimizin bünyesindeki Sanata Destek Akademisi'nde derinliği ve anlamı olan bu sergiyi sanatseverlerle buluşturman büyük mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Kan Çiçeklerine Borcumuz Var" Adlı Sergi Ayvalık\'ta Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kan Çiçeklerine Borcumuz Var' Adlı Sergi Ayvalık'ta Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement