Kampüsün Kanında Hayat Var" Rekora Koşuyor - Son Dakika
Güncel

Kampüsün Kanında Hayat Var" Rekora Koşuyor

Kampüsün Kanında Hayat Var" Rekora Koşuyor

Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (BEÜ) “Kampüsün Kanında Hayat Var” projesinin bu yıl dördüncüsü gerçekleştirildi.

18.03.2015 14:43

Bülent Ecevit Üniversitesi'nin (BEÜ) "Kampüsün Kanında Hayat Var" projesinin bu yıl dördüncüsü gerçekleştirildi. Kan bağış kampanyasını ziyaret eden Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, BEÜ'den övgülerle bahsederek, "Bu konuda en önde gelen üniversite" yorumunu yaptı.

BEÜ Farabi Kampüsü Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kan bağış kampanyası sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Kampanya kapsamında akademik ve idari personelin yanı sıra üniversite öğrencileri kan bağışında bulunmak için sıraya girdi.

Kampanyaya destek olmak amacıyla Zonguldak'a gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ise Bülent Ecevit Üniversitesi'nden övgülerle bahsetti. Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen "Kampüsün Kanında Hayat Var" kampanyasında 1915 ünite kan bağışı amaçlanıyor.

Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise "Çok güzel bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Kızılay Genel Başkanımız da tüm ekibiyle birlikte üniversitemizi ziyaret etti. Ben Kızılay Genel Başkanımıza hem üniversitemiz hem de şahsım olarak şükranlarımı sunuyorum. Bu organizasyonda emeği geçen Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi'ne, Kızılay Kan Merkezi'ne ve en önemlisi bu üniversitenin en değerli varlıkları olan öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten Kızılay topluluğu büyük bir özveriyle çalışıyor ve aylar öncesinden bu kampanyanın hazırlıklarına başladılar. Ben hem Çanakkale Zaferi'ni anan hem de kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu bilerek kan bağışında bulunan tüm Bülent Ecevit Üniversitesi mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile Çanakkale'de hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmet ve minnetle anıyorum. Bizim daha önce de olduğu gibi bir rekor beklentimiz yok. Biz kan bağışının sürekli bir ihtiyaç olduğunu göstermek istiyoruz. Bunun tüm üniversitelere de dalga dalga yayıldığını görmek istiyoruz. Bu defa bir istisna yaptık ve Çanakkale Zaferi'nden dolayı sembolik bir rakama ulaşmak istiyoruz. 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nden dolayı 1915 rakamını tutturmaya çalışacağız ama illaki 1915 olacağız diye bir iddiamız yok. Bizim sağlıklı ve sükunetli bir şekilde bu kampanyayı yapmamız gerekiyor ve inşallah o rakama ulaşacağız" dedi.

"KAMPANYALARLA FARKINDALIK OLUŞTURDULAR"

Bülent Ecevit Üniversitesi ve Rektör Mahmut Özer'e teşekkür eden Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, şöyle dedi:

"Biz Türk halkına çok teşekkür ediyoruz. Çünkü dünyada görülmemiş bir davranış örneği sergiliyorlar. 2005 yılında yıllık donasyonumuz 305 bindi geçtiğimiz yıl 1 milyon 860 bin ünite kan topladık ve bu 5 milyonu aşkın hastaya şifa oldu. Kan donasyonunu daha da arttırmak için böyle etkinlikler düzenleniyor ve bu şekilde üniversitelerimizin rektörlerinin öncülüğünde kampanyalar düzenleniyor. Bülent Ecevit Üniversitesi bu konuda en önde gelen üniversitedir. Sayın Rektörümüze bu anlamda şükranlarımızı sunuyorum. Bu konuda büyük önderlik ediyor. Geçtiğimiz yıl ve ondan önceki yıl yapmış oldukları kampanyalarla bu işe bir farkındalık oluşturdular. Kanın bir anlık değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu, gençlerimizin nezdinde değer kazanmalarına sebep oldu. Bu hizmete de devam ediyor. Bu yıl da çok anlamlı bir kampanya yaptılar. Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla ona armağan edilmiş bir kampanya yapıyorlar. 1915 sayısı hedefleniyor ama tabi bu bir sembolik hedeftir. Bu arada ben bütün kan veren genç kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Yaptıkları bu sevap işten dolayı Allah kabul etsin diyorum. Rektörümüze de bu konuda önderlik ettiği için çok teşekkür ediyorum." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kampüsün Kanında Hayat Var' Rekora Koşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement