Kampanya da 152 Bin İmza - Son Dakika
Güncel

Kampanya da 152 Bin İmza

Kampanya da 152 Bin İmza

Elazığ'ın Büyükşehir kapsamına alınması için başlatılan imza kampanyası 152 bin imzayla rekor seviyeye ulaştı.

20.03.2012 23:42  Güncelleme: 08:35

Elazığ'ın büyükşehir kapsamına alınması için başlatılan imza kampanyasının sona ermesinden sonra açıklanan imza sayısı 152 bin 250 olduğu açıklandı. Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezinin öncülünde başlatılan imza kampanyası sona erdi. Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi adına bir basın açıklaması düzenleyen Merkez Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bilal Çoban," 9-19 tarihleri arasında planladığımız Büyükşehir için "100 Bin mektup Kampanyası" 9. günde bitti aslında 10 gün planlamıştık bir gün erken bitirmek durumunda kaldık.

Çünkü gerçekten Elazığ halkı yoğun bir ilgi gösterdi ve bu kadar çabuk toplanabileceğini tahmin etmemiştik, ortalama günlük imzayla 10 günde 100.000'e ulaşacağımızı tahmin etmekle birlikte gün geldi 12.000 , gün geldi 20.000 imza vererek vatandaşlarımız Büyükşehir olma konusundaki duyarlılığını ortaya koymuş oldular.buradan bütün Elazığ halkına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Çoban, Malatya'dan Erol Yılmaz adında bir hemşerimiz, Malatyalı hemşerilerimize Büyükşehir olmamızla ilgili gerekçelerini ifade etmiş niye olmak istediğimizi belirtmiş.Malatya'dan da bize 1.200 tane mektup desteği geldiğini belirten Çoban; Bu bizim için çok önemli çünkü her ne kadar spor ekseninde olsa da Malatya-Elazığ arasında ki ezeli rekabet en azından bu konuda bir desteğe dönüştü, Malatyalı hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ederiz.

Biz sadece bu kapsam içerisine girmek için mücadele ediyoruz. Birinci aşama vatandaşlarımızın irade beyanıyla sona ermiştir. 152 bin 250 kişi iradesini ortaya koymuştur. Şimdi İkinci aşama Ankara'da bu işin takip edilmesi var, Cuma günü Siyasi Partililerin İl Başkanlılarını ziyaret edeceğiz ve bu kampanya ile ilgili bilgi vereceğiz.

Bu mektupları bunlardan bir komisyonun götürmesini ve hep beraber gidip Ankara'daki ilgililere teslim etmeyi planlıyoruz. 50 kişilik heyetle Başbakanımıza, İç İşleri Bakanımıza, Sayın Kılıçdaroğlu'na ve Sayın Devlet Bahçeliye mektupları elden götürerek temsili anlamda da birer mektup verip neden Büyükşehir olmak istediğimiz birkaç kelime ile anlatıp bu kampanyayı sonuçlandırmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kampanya da 152 Bin İmza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement