Kamboçya'da Muhalefetten Seçim Sonuçlarına Karşı Gösteri - Son Dakika
Güncel

Kamboçya'da Muhalefetten Seçim Sonuçlarına Karşı Gösteri

Kamboçya\'da Muhalefetten Seçim Sonuçlarına Karşı Gösteri

Kamboçya'da genel seçimlerin sonuçlarına karşı çıkan muhalefet, 3 gün sürecek gösteri düzenleyecek.

23.10.2013 10:28

Kamboçya'da genel seçimlerin sonuçlarına karşı çıkan muhalefet, 3 gün sürecek gösteri düzenleyecek.

Başkent Phnom Penh'de toplanan protestocular, hile yapıldığı iddia edilen genel seçim sonuçlarına ilişkin bağımsız ve tarafsız inceleme yapılmasını istiyor.

Ulusal Kurtuluş Partisi lideri Sam Rainsy, hükümetin muhalefetin taleplerini karşılamaması halinde parlamentoyu boykot etme eylemlerinin süreceğini kaydetti.

Yetkililer, protestolara katılanların 10 bin sayısını aşmaması ve gece vakitlerinde gösteri alanlarında kamp kurulmaması karşılığında protestolara izin vereceklerini belirtti.

Muhalefet partisi lideri Rainsy daha önce, Başbakan Hu Sen'in seçimlerde usulsüzlük yaparak yeniden yönetime geldiğini, iktidar partisinin, reform programı ve seçimlerle ilgili iddiaları bağımsız şekilde soruşturacak bir süreci harekete geçirmemesi halinde, ülke genelinde genel grev çağrısında bulunacağını söylemişti.

Ülkede 28 Temmuz'da yapılan genel seçimlerde Başbakan Hu Sen liderliğindeki Kamboçya Halk Partisi parlamentoda 68 sandalye kazanmış, 55 sandalyede kalan Ulusal Kurtuluş Partisi ise seçimin adil olmadığını öne sürmüştü. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kamboçya'da Muhalefetten Seçim Sonuçlarına Karşı Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement