Kamboçya'da Hükümet Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Kamboçya'da Hükümet Karşıtı Gösteriler

Kamboçya\'da Hükümet Karşıtı Gösteriler

Konfeksiyon işçileri, ücretlerinin iyileştirilmesi talebiyle gösteri düzenledi.

26.12.2013 10:38

Kamboçya'da düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde konfeksiyon işçileri ücretlerinin artırılmasını talep etti.

Başkent Phnom Penh'de, muhalif kesimlerin de destek verdiği kalabalık gösteride konuşan Serbest Ticaret İşçi Birliği Başkanı Chea Mony, hükümetin ve fabrika sahiplerinin, işçilerin bu kadar düşük ücretlerle yaşamayacağını bildiklerini, ücretlerinin yükseltilmesini konusunda her iki tarafın da mutakabat sağlaması gerektiğini ifade etti.

Hazır Giyim İmalatçıları Birliği de yabancı firmalar için ayakkabı ve giysi üretemi yapan fabrikaların göstericiler tarafından saldırıya uğrayarak zarar görebileceği ihtimaline karşı üyelerine çalışmalarını bir haftalığına durdurmaları tavsiyesinde bulundu.

Ekonomik sıkıntı yaşanan ülkede yabancı firmalar için üretim yapan yaklaşık 500 fabrika bulunuyor. Ülkenin lokomatif sektörlerinden biri olan tekstil sektöründe uzun süreden bu yana çalışma koşullarının yetersizliği ve düşük ücretler konusunda yaşanan rahatsızlılığın, hükümeti zor durumunda bırakacağı belirtiliyor.

Yaklaşık 500 bin kişinin istihdam edildiği hazır giyim sektöründe en düşük ücret olarak 80 dolar kazanan işçiler, bu rakamın aylık 160 dolara yükseltilmesinin talep ediyor. Uluslararası giyim firmaları, Kamboçya hükümetinin teşvik sistemi uygulaması ve işçi ücretlerinin düşüklüğü nedeniyle fabrikalarını bu ülkede kurmayı tercih ediyor.

Ülkede temmuz ayında düzenlenen seçimlerden galip çıkan ve 28 yıldır ülkeyi yöneten Başbakan Hun Sen, 5 yıl daha yönetimde kalmayı garantilemişti. Hun Sen'in rakibi olan ve mecliste 55 sandalye kazanan muhalif Ulusal Kurtuluş Partisi lideri Sam Rainsy ise seçime hile karıştırıldığını ileri sürmüş ve başbakanın istifasını istemişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kamboçya'da Hükümet Karşıtı Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement