Kalp Hastanesinde Bir Hayat Daha Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Kalp Hastanesinde Bir Hayat Daha Kurtarıldı

Kalp Hastanesinde Bir Hayat Daha Kurtarıldı

Şah damarı ve akciğere giden damarı ters olarak dünyaya gelen 4 günlük bebeğe yapılan anjiyokardiyografi işlemi sayesinde hayati tehlikeyi atlattı.

13.02.2014 14:45

Doğuştan Şah damar ile akciğere giden damarı ters olarak dünyaya gelen ve hayatı tehlikesi ortaya çıkınca Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesine getirilen 4 günlük bebek, burada yapılan müdahale ile hayata döndü.

Doğuştan Şah damarı ve akciğere giden damarı ters olarak dünyaya gelen Bebek Adıgüzel (4 günlük) hayati tehlikesinin ortaya çıkması üzerine Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesinden Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesine getirildi. Burada yapılan anjiyokardiyografi işlemi sayesinde Bebek Adıgüzel hayati tehlikeyi atlattı.

MİNİK KALBE HAYAT KURTARICI MÜDAHALE

Anjiyo işlemini yapan Doç. Dr. Meki Bilici ve Yrd. Doç. Dr. Fikri Demir, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada;"Hayatı tehlikesi olan Bebek Adıgüzel, hastanemize gelir gelmez hemen müdahaleye başladık. Uyguladığımız Balon Atriyal Septostomi işlemi sayesinde hastanın kalbindeki küçük bir delik balonla genişletilerek, kanındaki oksijen içeriğini artırdık. Böylece Bebek Adıgüzel hayati tehlikeyi atlattı. Bu işlemden sonra yapılacak olan başarılı bir damar düzeltme ameliyatı sonrası hastamız tamamen normal bir yaşam sürdürebilecek." Şeklinde açıkladılar.

AMELİYATLA DAMARLAR DÜZELTİLECEK

Büyük damarların ters olduğu bu hastalığın esas tedavisinin cerrahi işlem olduğunu belirten Dicle Üniversitesi Çocuk Kardiyolojisi Bilim Dalı Doktorları, bu ameliyatın ve hayat kurtarıcı işlemin Ülkemizde birçok merkezde başarılı bir şekilde yapıldığını ve hastaların ameliyata kadar olan süreçte iyi bir yenidoğan izlemi ve ilaç tedavisi ile takip edildiklerini ifade ederek, bunun yeterli olmadığı hastalarda ise Balon Atriyal Septostomi işlemi sayesinde hastaların hayata tutunabildiklerini belirtiyorlar.

Anjiyo işlemi sonrası Yenidoğan ünitesinde takibe alınan Bebek Adigüzel şimdi ameliyat olacağı günü bekliyor. Hastanın babası Mehmet Adıgüzel'de Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Hastanesinde bebeklerine yapılan işlem sayesinde hastanın hayata yeniden tutunduğunu, bu başarılı işlemi yapan hekimlere minnettar olduğunu söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kalp Hastanesinde Bir Hayat Daha Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement