Kalbiniz İçin Dişinize İyi Bakın! - Son Dakika
Güncel

Kalbiniz İçin Dişinize İyi Bakın!

Kalbiniz İçin Dişinize İyi Bakın!

Uzmanlar ağız ve diş sağlığının birçok organı etkilediğini belirtiyor.

03.03.2013 09:51  Güncelleme: 10:05

Bitlis'in Ahlat Devlet Hastanesi'nde görevli Diş Hekimi Ahmet Esen, ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekerek; ihmali halinde ilerleyen dönemlerde akciğer, karaciğer ve kalp gibi önemli organlarda tahribat oluşabileceğini söyledi.

UZMANDAN UYARILAR

Sağlığın ağızda başladığını ifade eden Diş Hekimi Esen, vatandaşları tükettikleri gıdalarda da dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Diş Hekimi Esen, ağız ve diş sağlığı iyi olmadığı zaman her türlü bakterinin direk vücuda girebileceğini vurgulayarak, "Tükettiğimiz besinler dişlerimiz sayesinde ağızda çiğnenerek midemize gidiyor. Bu nedenle vücudun çeşitli yerlerinde sağlık problemleri başlıyor.

Ağız sağlığında yapmamız gerekenleri şöyle sıralayabiliriz; sabah kahvaltıdan sonra akşam da uyumadan önce dişleri fırçalamak, asitli içecekler, abur cubur şeklinde tabir ettiğimiz çikolata, cips ve kraker gibi gıdalarda tüketildiği zaman diş fırçalamak oldukça faydalıdır.

Özellikle çocukların ağız ve diş sağlığında ebeveynlere büyük görevler düşüyor. Çocuklar cips, çikolata, kola gibi yiyecek ve içecekleri isteyebilirler. Fakat bunlar tüketildikten sonra ebeveynler çocuklarının diş fırçalamalarını sağlamalıdırlar. Çünkü bu gıdalar diş çürüğünün en büyük sebeplerindendir. Ağız ve diş sağlığına gerekli önem verilmezse ilerleyen dönemlerde çürüyen diş apse yaparak vücutta metastaz dediğimiz enfeksiyon ile vücudun çeşitli yerlerine dağılır. Bu da akciğer, karaciğer ve en önemlisi kalp gibi organlara yerleşerek tahribat yapar. Hatta insanı yatalak hasta dahi yapabilir. Vatandaşlarımız 6 ayda bir kontrole gelebilirse sağlık açısından çok faydalı olur" dedi.

Diş Hekimi Esen, düzenli olarak diş hekimi kontrollerine gitmenin hem ağız ve diş sağlığının hem de genel sağlığın korunması açısından çok faydalı olacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kalbiniz İçin Dişinize İyi Bakın! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement