Kahramanmaraş7ta 4 Bin Suriyeli'nin Karne Sevinci - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş7ta 4 Bin Suriyeli'nin Karne Sevinci

Kahramanmaraş7ta 4 Bin Suriyeli\'nin Karne Sevinci

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Kahramanmaraş'taki çadır kente sığınan ve burada eğitim gören 4 bin 200 Suriyeli öğrenci, karnelerini Vali Şükrü Kocatepe'den aldı.

24.01.2014 14:25

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Kahramanmaraş'taki çadır kente sığınan ve burada eğitim gören 4 bin 200 Suriyeli  öğrenci, karnelerini Vali Şükrü Kocatepe'den aldı. Vali Kocatepe, kendisini Türkçe şarkılarla karşılayan Suriyeli öğrencilere Elifba ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Kahramanmaraş'ta 15 bini aşkın Suriyeli'nin barındığı çadır kentte bu sabah karne töreni düzenlendi. Törene; Vali Şükrü Kocatepe, Dulkadiroğlu Kaymakamı Metin Maytalman ve Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan katıldı. Vali Kocatepe, beraberindekiler ile birlikte kendisini Türkçe 'Hoşgeldiniz' diyerek karşılayan ve 2013-14 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan Suriyeli 4 bin 200 öğrencinin karnesini dağıttı. Vali Kocatepe, karnelerini verdiği öğrencilere Elifba ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Vali Şükrü Kocatepe, çadır kentteki 4 bin 200 öğrenciye 115 Suriyeli öğretmen tarafından ülkelerindeki müfredata göre eğitim ve öğretim verildiğini belirterek, şöyle dedi:

"Çadır kentte 15 bin olmak üzere kentimizde 35 bini aşkın Suriyeli misafir ediyoruz. Çadır kentteki okulumuz 2012 yılında faaliyete geçti. O zaman bin 200 öğrenciyle eğitim faaliyetlerine başlamıştık. Daha sonra bu 2 bin 300'e çıktı. Bu sene de 4 bin 200 öğrencimiz var. Okulumuz ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde hizmet veriyor. 115 öğretmenimiz var, hepsi Suriye vatandaşı. Onlar ülkelerindeki eğitim müfredatlarına göre bu okullarda eğitim veriyor. Karnelerini dağıttık. 10 Şubat'ta ikinci yarıyıl eğitim ve öğretimine başlayacaklar. Bizim eğitim öğretim takvimimize uyarak diplomalarını alacaklar, diğerleri de karnelerini alarak yaz tatiline girecek. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'müzün yetişkinlere yönelik trikotaj, biçki, dikiş, nakış ve el sanatlarıyla ilgili kursları var. Hanımlar orada el becerilerini geliştirerek ekonomik kazanç sağlıyorlar. Dileğimiz Suriye'deki problemin bir an önce çözülmesi."

Karnelerini Vali Kocatepe ve beraberindekilerden alan Suriyeli öğrenciler öğretmenleri tarafından öğrendikleri Türkçe şarkıları söyledi. - Kahramanmaraş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş7ta 4 Bin Suriyeli'nin Karne Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement