Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Alkan Kontenjan Şartı Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Alkan Kontenjan Şartı Kaldırıldı

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Alkan Kontenjan Şartı Kaldırıldı

Mesut Alkan, düzenlendiği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel eğitim kurumlarından devlet okullarına geçişlerde istenen kontenjan şartının bu yıla özel olarak kaldırıldığını belirtti.

05.04.2014 14:32

Mesut Alkan, düzenlendiği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel eğitim kurumlarından devlet okullarına geçişlerde istenen kontenjan şartının bu yıla özel olarak kaldırıldığını belirtti. Ortaöğretim okulların bir bölümünde öğrencilerin seçme sınavı puan üstünlüğüne ve kontenjan durumuna göre yerleştiğini anlatan Alkan, şöyle dedi

Bu öğrencilerimiz yerleştirme puanı, hem de okulun açık kontenjanı olma durumunda okullar arasında nakil durumu söz konusuydu. Yönetmeliğimizin 37-42 maddelerine göre öğrencilerimizin okullar arasındaki geçişleri izah edilmekte ve açıklamalar yapılmaktadır. Burada iki şartımız vardı. Biri puan üstünlüğü yani öğrencimizin geleceği okula kendi puanının daha yüksek olması gerekirdi. Ayrıca gelmek isteği okulda kontenjan açığının gerekiyordu.

Alkan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle kent genelinde 17 başvuru yapıldığını belirterek şöyle konuştu

Yapılan düzenlemeyle puan üstünlüğü, puan şartı kalmak suretiyle ve sadece 2013-14 yılına yani bu yıla mahsus olmak üzere tek şart bırakılmıştır. Kontenjan açığı şartı kalkmıştır. Yani bir öğrenci özel okuldan devlet okuluna geçmek istiyorsa kontenjan açığına bakılmaksızın öğrencimizin o sene yerleştiği okuldaki puan durumu şartları taşıyorsa öğrencimiz rahatlıkla bu geçişi sağlayabilecek. Bununla alakalı yapılacak iş ve işlemler Milli Eğitim Müdürlüğümüzde e-okul sistemimizden de yapılabilecektir.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Alkan Kontenjan Şartı Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement